Tanju Çolak ve Ali Gültiken Rize'de Demokrasi Nöbetine Katıldı VİDEO

Tanju Çolak ve Ali Gültiken Rize'de Demokrasi Nöbetine Katıldı VİDEO
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı Rize’de vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor. Eski Milli futbolcular Avrupa Gol Kralı Tanju Çolak ile Beşiktaş’ın eski golcülerinden Ali Gültiken de "demokrasi nöbeti"ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına uyan kadın erkek, genç yaşlı Erdoğan’ın binlerce hemşehrisi, 15 Temmuz Cuma akşamından bu yana terk etmediği 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda, demokrasi nöbetini sürdürüyor.

demokrasi-nobeti-rize-(13)-002.jpg

Ellerinde Türk bayraklarıyla yatsı namazının ardından meydanda bir araya gelen vatandaşlar, Türkiye gündemini meydanda kurulan dev ekrandan takip ederken, Adalet ile Gençlik ve Spor bakanlıkları iş birliğiyle yürütülen "Futbolun Efsaneleri Genç Hükümlülerle Buluşuyor" projesi nedeniyle Rize’ye gelen Eski Milli Futbolculardan "Altın Ayakkabı" ödüllü gol kralı Tanju Çolak ile taraftarlarının gönüllerinde taht kuran Beşiktaş'ın eski gol makinesi Ali Gültiken de ”Demokrasi Nöbeti”ne katıldı. Her iki isim de alanda bulunan vatandaşlara yönelik kısa birer konuşma yaptı.

demokrasi-nobeti-rize-002.jpg

Rize’de bulunmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyduğunu kaydeden Türk Futbolunun efsane isimlerinden Eski Milli futbolcu Avrupa Gol Kralı Tanju Çolak, alandaki binlerce vatandaşı selamladıktan sonra “Sağcısıyla, solcusuyla, futbolcusuyla bu akşam 11’de çıkan burdan bu tarafa demokrasi için bu meydanlarda sizleri görmek benim için büyük bir mutluktur. Allah hepinizden razı olsun. Bu millet başkomutanına ülkesine sahip çıkmıştır. Bu millet vatanına sahip çıkmıştır. Bu millet bu dünyaya 3-5 çapulcusuzun darbe yapamayacağını göstermiştir. İşte biz böyle bir milletiz arkadaşlar. Hepinizden Allah razı olsun. Biz bu akşam sporcular olarak Rize’ye geldik. Yarın (Bugün) Rize’de, cezaevinde yatan genç çocuklarımız için futbol maçı yapacağız. Sevgili Ali kardeşim burada. Hami kardeşimin biraz sağlık sorunları var. Ergün Penbe var onların selamı var. Yarın (Bugün) biz burada güzel bir işe imza atacağız. Ben bu akşam özellikle burada olmak için Sevgili Ak Parti İl Başkanı Selim Başkanı aradım. Rica ettim Rize’ye gitmişken o meydanlarda olayım, halkımla kucaklaşayım, onlara destek vereyim. Başkomutanımızın yolunda ilerleyeyim. Hepinizi çok seviyorum. Hepinize saygı duyuyorum” diye konuştu.

tanju-colak-rizede-demokrasi-nobetinde-(57).jpg

Ali Gültiken ise yaptığı konuşmada, cezaevinde bulunan gençlerle güzel bir projede birlikte paylaşımlarda bulunmak, güzel bir aktivite içerisinde yer almak için Rize’ye geldiklerini ve Rize’de bulunmaktan keyif aldığını ifade ederek, “Ülkemizin, vatanımızın, milletimizin, bayrağımızı bugün bu kadar güçlü bir şekilde ayakta tutabiliyorsak, yukarda sallayabiliyorsak herkese inadına böyle büyük bir mesaj veriyorsak bunun en büyük sahibi sizlersiniz. Türkiye’de milletin, halkın yapmış olduğu, gerçekleştirmiş olduğu en büyük icraat bence yüzyıllar içerisinde en büyük organizasyonlara karşı yapılmış en büyük cevap sizlerin verdiği cevaplardır. O açıdan ben kendim adıma, vatanımız adına, milletimiz adına hepinize sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. İyi ki varsınız.” diye konuştu.

ali-gultiken-rizede-demokrasi-nobetinde.jpg

Konuşmaların ardından Tanju Çolak, vatandaşlara “En Büyük Asker Bizim Asker” tezahüratlarıyla tempo tutturdu.

Ünlü futbolculara büyük sevgi gösterisinde bulunan Rizeliler, ünlü futbolcularla fotoğraf çektirebilmek için birbiriyle yarıştı. Çolak ve Gültiken’in vatandaşlarla sıcak ve samimi diyalogları dikkat çekerken; Çolak, kendisine ikram edilen ve masa üzerinde yer alan dondurmaları vatandaşlara dağıttı. Milli futbolcular daha sonra alana geldiklerinde karşılaştıkları sevgi gösterileri altında aynı şekilde alandan ayrıldı.