Tanzanya'da Rizeli Öğretmen

Tanzanya'da Rizeli Öğretmen
Tanzanya'nın Dar es Selam kentinde 4 ayrı binada eğitim hizmetlerini sürdüren Feza Koleji'nin mezuniyet töreninde Rizeli Türkçe Öğretmeninin kolbastıya hazırladığı öğrencilerden kolbastı show...

Tanzanya'da Feza Türk Okulu'nun Mezuniyet Töreni'nde Rizeli Türkçe Öğretmeninin öğrencileri Kolbastı gösterisinde coşturdu.

Hint Okyanusu'nun kıyısındaki Tanzanya'da faaliyetlerini sürdüren Feza Türk Okulu'nun mezuniyet töreninde coşkuyla gözyaşı buluştu. Kara kıtanın çocukları oynadıkları kolbastı ile izleyenleri coştururken Çayda Çıra türküsüyle de izleyenleri ağlattı. Afrikalı liseli kızların kına gecesini canlandırdığı sırada oğlu asker olan Türkiye'nin Tanzanya Büyükelçisi Sander Gürbüz'ün eşi Durhan Gürbüz gözyaşlarını tutamadı. Oyun boyunca ağlayan Durhan Gürbüz'ü eşi teselli etti.

Tanzanya'nın Dar es Selam kentinde 4 ayrı binada eğitim hizmetlerini sürdüren Feza Koleji'nin mezuniyet töreninde Tanzanya, Devlet Bakanlığı nezdinde temsil edildi. Mezuniyet törenine Türkiye adına ise Büyükelçi Sander Gürbüz katıldı. Törende Feza Erkek Lisesi'ni bitiren 85, Feza Kız Lisesi'nden mezun olan 31 ve Feza İlköğretim Okulu'ndan mezun olan 33 öğrenci diplomalarını devlet büyüklerinin elinden aldı.

Tanzanya'da faaliyet gösteren 1267 öğrencinin eğitim gördüğü 4 Türk okulu Afrika genelindeki bilim olimpiyatlarındaki başarılarıyla ülkenin gururu oldu. Türk okullarının Afrika genelindeki başarısını baz alan Tanzanya Cumhurbaşkanı Jakaya Kikwete, Milli Savunma Bakanı Hüseyin Mwinyi ve daha birçok üst düzey bürokrat, çocuklarını Feza Türk Okulu'na kaydettirdi. Başkent Darüsselam'daki Feza Erkek Koleji'nin Müdürü İbrahim Bıçakçı, ülkedeki ilk Türk okulun 1998 yılında 20 öğrenciyle başladığını belirterek, "Çok kısa bir sürede ülkede ismini duyuran okulumuz büyük başarılara imza attı. Tanzanya devletinin hazırladığı ortaokul ve liseyi bitirme sınavlarında ilk sıralarda yer alıyoruz. Bu başarılardan dolayı çok kısa sürede ülke insanlarının dikkatini çektik. Okullarımıza aşırı bir talep var. Hatta bir veli bir öğretmenimize çocuğunu okula kaydettirmesi için 10 bin Dolar para bile teklif etmiş. Fiyatlarımız diğer özel okulların da biraz üzerinde, ancak eğitim kalitemizle ülkede dikkat çekmeyi başardık. 72 öğrenci alacağımız bir okula 2 bin öğrenci başvurdu. Tanzanya Cumhurbaşkanı Jakaya Kikwete'nin kızı Mwanaasha Kikwete, kız kolejimizde birinci sınıf öğrencisi. Tanzanya Milli Savunma Bakanı Hüseyin Mwinyi'nin çocuğu da bizim okulumuzda." diye konuştu.

tanzanyada-kolbasti-1.jpg

Tanzanya'nın Dar es Selam kentinde 4 ayrı binada eğitim hizmetlerini sürdüren Feza Koleji'nin mezuniyet töreninde Tanzanya, Devlet Bakanlığı nezdinde temsil edildi. Mezuniyet törenine Türkiye adına ise Büyükelçi Sander Gürbüz katıldı. Ülke genelinde toplam bin 267 öğrencisi bulunan Feza Türk Okulları'nın başarısıyla gurur duyduklarını söyleyen Ankara'nın Tanzanya Büyükelçisi Dr. Sander Gürbüz, "Feza Okulları elde ettiği başarılarla göğsümüzü kabartıyor. Burada yapacağımız çok iş var, ancak okulumuzun kaliteli eğitim vermesi bizim işlerimizi de kolaylaştırıyor." dedi.

Konuşmaların ardından sahne alan Feza Erkek Lisesi Dans grubu kolbastı şov ile izleyenleri coşturdu. Türkiye'den gelen Karadenizlililerin de gözyaşlarını tutamadıkları kolbastı şovda kara kıtanın çocuklarının kendilerine özgü figürleri de büyük ilgi gödü. Kolbastının ardından sahneye gelen Feza Kız Lisesi hak oyunları ekibi de Çayda Çıra türküsü eşliğinde kına gecesi canlandırdı. Oğlu askerde olduğu öğrenilen Türkiye'nin Tanzanya Büyükelçisi Sander Gürbüz'ün eşi Durhan Gürbüz kına gecesinde gözyaşlarını tutamadı. Uzun süre ağlayan Durhan Gürbüz'ü yine eşi teselli etti. Öğrencilerin kolbastı ve kına gecesi gösterisi izleyenlerce ayakta alkışlandı. Öğrencileri kolbastıya hazırlayan Türkçe öğretmeninin ise Rizeli olduğu öğrenildi.