Tanzanya’nın Vahşi Doğası Expo 2016’da

Tanzanya’nın Vahşi Doğası Expo 2016’da
Expo 2016'nın resmi katılımcısı Tanzanya, ülkenin kültürel özelliklerini tanıttığı dış bahçenin ardından, vahşi ve doğal yaşamını tanıtmak...

Expo 2016'nın resmi katılımcısı Tanzanya, ülkenin kültürel özelliklerini tanıttığı dış bahçenin ardından, vahşi ve doğal yaşamını tanıtmak amacıyla iç bahçede de stand açtı. Tanzanya'da doğal ortamda yaşayan hayvan figürlerinin yer aldığı bahçe, ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.

Tanzanya Expo 2016 Antalya'da dış bahçenin ardından bir de iç bahçe açılışı yaptı. 23 Nisan'dan bu yana Tanzanya Bahçesinde ülkenin kültürel özelliklerini tanıtan Tanzanya, iç bahçede ise vahşi doğa temasıyla yer aldı. İç Bahçenin açılış töreni, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Ülke Komiseri Faisal Samson'un ziyaretçi defterini imzalamasıyla başladı. Tören Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök ile Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Ülke Komiseri Faisal Samson'un karşılıklı hediye takdimiyle devam etti.

Tanzanya'nın Expo 2016'da yer almasında emeği geçen Expo yönetimi ve çalışanlarına teşekkür eden Samson, iç bahçede Expo 2016'nın ziyaretçilerini ve katılımcılarını Tanzanya'nın vahşi doğası ve yaşamı hakkında bilgilendirmek istediklerini söyledi. Amaçlarının sürdürülebilir bir çevreye dikkat çekmek olduğunu ifade eden Samson, "Büyük Expo ailesinin bir parçası olduğumuz için çok mutluyuz" dedi.

Faisal Samson'un ardından konuşan Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök, Bioçeşitlilik ve sürdürülebilirliğin Expo 2016'nın alt temaları olduğuna dikkat çekerek, "Doğayı ve hayvanları korumak Expo 2016'nın dikkat çekmek istediği en önemli konular arasında yer alıyor" ifadelerini kaydetti.

Konuşmaların ardından davetliler Tanzanya Bahçesini gezdi. Aralarında zebra, geyik, Afrika mandası olarak bilinen bufalo gibi hayvanların gerçeğini aratmayan figürlerinin yer aldığı bahçe büyük beğeni topladı. Tanzanya iç bahçesinde ülkenin bitki çeşitliliği de televizyon ekranında gösterilen filmle ziyaretçilere tanıtılıyor.

Tanzanya’nın Vahşi Doğası Expo 2016’da

Tanzanya’nın Vahşi Doğası Expo 2016’da

Tanzanya’nın Vahşi Doğası Expo 2016’da

Kaynak:IHA