Tarık Ümit Yanık’tan Anlamlı Sesleniş

Tarık Ümit Yanık’tan Anlamlı Sesleniş
Rize’de yaşayan Tarık Ümit Yanık, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü dolayısıyla sosyal medyadan anlamlı bir mesaj paylaşarak, engelli bireylere yardım etmenin önemini anlattı ve herkesi empati yapmaya davet etti.

Rizeli Tarık Ümit Yanık mesajında Cuma namazı hutbesine değinerek dinimizde engellilerin önemi ve sosyal yaşamda engelli bireylerin yaşadığı zorlukları anlatarak, bu konuda hassasiyet gösterenlere teşekkür etti. Engelli bireylerin istekleri karşısında onlara hoş görülü olmalarını ve hayatlarını kolaylaştırmada onları anlayarak yardım etmelerini istedi.

Tarık Ümit Yanık ve onun gibi engelli bireylerle sürekli görüşen ve bir araya gelen Rize Valisi Kemal Çeber, her zaman onların yanlarında olduklarını, devletin tüm imkanlarıyla onların hayatını kolaylaştırmak için çalışmalar yaptığını vurgulayarak, “Birey olarak şunu unutmamalıyız; Hepimiz birer engelli adayıyız. Onun için hep empati kurmalıyız ve engelli bireylerimizin hayatını kolaylaştırmak adına onlara yardımcı olmalıyız. Devletimiz engelli bireyler için birçok proje ve çalışmayı hayat geçirerek onların hayatını kolaylaştırıyor ama toplum olarak da bizler onarın yanında olmalıyız. Bu hem kültürümüzün hem dinimizin hem de insan olmanın bir gereğidir.” dedi

Tarık Ümit Yanık’ın o mesajı;

Cuma’ya Gidemeyen Veya İdrak Edemeyenlere;

Bugün Müslümanın bayramı mübarek günü cuma günü namaz ve hutbe ile taçlandırıp ibadetimizi yerimize getirdik ve dünya işlerimize dağıldık.

Hutbenin konusu ben Tarık reis ve benim gibi olan engelli kardeşlerinizdi.

Hoca engelli bireylere yardımcı olarak onların kolu olmayana kol aklı olmayana akıl olun ve bunu yaparken merhametinizle yapın dedi. Tıpkı kainatın efendisi Hz. Muhammed peygamberimiz gibi.

Yani engellilerin ayıbını örtmek engelliye yardımcı olmak aslında bir sünnet olduğunu bir ibadet yerine geçtiğini söyledi.

Engelli bireyler olarak sizleri yapamadığımız konularda sıkabiliriz ısrarcı olabiliriz sizlerden isteklerimizle bizdeki eksikleri tamamlayabiliriz bunu bizlere hor görmeyin.

En önemlisi kısas yaparak benim yerime kendinizi koyarsanız yaşadığım hayatı kiminiz belki de 5 dakika dayanamaz bu vesile ile göstereceğiniz ve gösterdiğiniz yardım ve merhamet için dua ederim.”

02,12,2022

Tarık Ümit Yanık

tarik-umit-yanik-kemal-ceber-ziyareti-1.jpgtarik-umit-yanik-kemal-ceber-ziyareti-2.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum