"Tarkan'dan Destek İsteyeceğiz"

"Tarkan'dan Destek İsteyeceğiz"
Karadeniz’de HES’leri halka iyi anlatamadıklarını açıklayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Tarkan’a geçmişte bazı şeyler söyledik ama onu destek vermeye çağırıyoruz” dedi.

Bakan Eroğlu'ndan daha önce "Kendi işine baksın" dediği Tarkan’a çağrı. HES’leri halka iyi anlatamadıklarını açıklayan Bakan Eroğlu, “Tarkan’a geçmişte bazı şeyler söyledik ama onu destek vermeye çağırıyoruz” dedi.

Özellikle Karadeniz Bölgesinde yapılması planlanan Hidro Elektrik Santrallarla ( HES) ilgili kendilerinin de hatası olduğunu açıklayan  Orman ve  Su  İşleri  Bakanı  Veysel Eroğlu, “HES’leri halka iyi anlatamadık. Bunun için yeni ‘HES’leri anlatma kampanyası’ başlatacağız” dedi. 

BİZİM DE HATAMIZ VAR

HES’lerin doğayı katletmediğini ve enerji açığının kapatılmasında önemli rolü olduğunu savunan Eroğlu, şunları söyledi: “HES’ler ile ilgili bizim de hatamız oldu.  HES’lerin faydasını anlatamadık. Eğer  HES’ler olmasaydı, enerji fiyatları daha yüksek olurdu.  HES’ler doğal güzellikleri yok etmiyor. Açtığınız küçük bir tünel ve bir santral.  HES’i kurduktan sonra çevre düzenlemeleri yapılıyor. ‘Dereler kuruyor’ iddiaları da doğru değil. O dönem her kafadan bir ses çıktı. Bizim de yanlışımız oldu.”

"TARKAN'DAN DA DESTEK İSTERİZ"

tarkan.jpg

Hürriyet'in haberine göre, yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi veren Eroğlu, şöyle konuştu: “Biz şimdi bunların doğrusunu göstermek için ‘ HES’leri Anlatma Kampanyası’ düzenliyoruz. Sanatçılardan destek almak istiyoruz. Sanatçı  Tarkan’a geçmişte bazı şeyler söyledik, ama onu da destek vermeye çağırıyoruz.”

SOLAKLI VADİSİ ŞARKISI

Trabzon Solaklı Vadisi’nde bir çalışma yaptıklarını belirten Eroğlu, “HES’ler kurulduktan sonra ve önceki hallerinin görüntüleyeceğiz. Doğal güzellikler ve çevre açısından daha iyi olduğunu göstereceğiz. Eski hali neydi, çalışma bitince hali ne göstereceğiz. Burada yürüyüş, oturma alanları yapacağız. Vatandaşa farkı göstereceğiz. Hatta,  Tarkan’dan  Solaklı Vadisi için bir şarkı yapmasını ve kampanyamıza katılmasını da isteriz.” dedi.

35  HES PLANINA KARŞI ÇIKIYORLAR

HES karşıtları gruplar ise İkizdere’den sonra  Solaklı Vadisi’nin de  HES projesi kapsamına alınması ve 35  HES planlamasına tepki gösteriyorlar.  HES karşıtlarına göre, yapılan santrallerin enerji üretimine katkısının yüzde 5’i geçmiyor. Enerji kayıp ve kaçak oranının yüzde 18 olduğunu belirten çevreciler, önceliğin bunu önlemeye verilmesini istiyorlar. Yüzlerce ağaç kesilerek yapılacak  HES’lerin akarsuları tünele hapsedeceği ve dere yataklarının kuruyacağını dile getiren çevreci gruplar,  Solaklı Vadisi’nde kurulmak istenen  HES santrallerinin vereceği zararları köy köy gezerek anlatıyorlar.

"KENDİ İŞİNE BAKSIN" DEMİŞTİ

Orman ve  Su  İşleri  Bakanı  Veysel Eroğlu’nun umut bağladığı sanatçılardan biri de  HES’lere karşı çıktığı için “Kendi işine baksın” dediği  Tarkan olacak. Daha önce  Tarkan’ın kendilerinden bilgi almadan yanlış yormlarda bulunduğunu dile getiren Eroğlu, şunları söylemişti: “Sanatçılarımızın toplumsal olaylara duyarsız kalmamaları çok yerinde bir husustur. Fakat, vatandaşlarımızı ilgilendiren konularda sanatçılarımız konuyla ilgili sağlıklı bilgi edindikten sonra tepkilerini ortaya koyarlarsa doğru olur. Sayın  Tarkan Tevetoğlu’nun bakanlığımızdan yürütülen çalışmalar ile ilgili herhangi bilgi talebi olmamıştır.”