Tarkan'dan TRT'ye Eurovision şartı

Tarkan'dan TRT'ye Eurovision şartı
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, her eurovision döneminde Tarkan'a teklif götürdüklerini ama Tarkan kabul etmediğini açıkladı. İşte Tarkan'ın şartı?
Heralde Eurovision yarışmasını Türkiye kadar ciddiye alan başka bir ülke yok gibi. Her yarışmada döneminde "yarışmaya kim katılacak, şarkı iyi mi kötü mü, şarkıcının performansı..." masaya yatırılıyor. Şüphesiz bunlar önemli ama bu yarışmada performansa bakılmıyor ki...
 
Bunu biz değil TRT'nin Genel Müdürü İbrahim Şahin söylüyor. Tarkan'ın, İbrahim Şahin'e Eurovision'a katılmak için verdiği cevap aslında puanlama sisteminin ne kadar subjektif olduğunu ortaya koyuyor.
 
Her yarışma döneminde Tarkan'ın ismi Eurovison yarışmasında Türkiye'yi temsil etmesi için geçiyor ama Tarkan yarışmaya katılmıyordu. İşin perde arkasını önceki gün gazetecilerle iftarda buluşan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin Açıkladı
 
İşte Eurovision hakkında gündeme bomba gibi düşecek o açıklamalar; 
 
Eurovision hakkında da konuşan Şahin, şunları söyledi: “Yarışma Azerbaycan’da yapıldığı için özel bir durum oluştu. Can Bonomo yarışmayı iyi götürdü. Kimi götürseniz eleştiri alıyorsunuz. Arkadaşlarımızla, Azerbaycan olmasaydı ‘Katılmasak ne olur?’ diye tartıştık.
 
Tarkan ile konuştum. ‘1’inci olacaksam katılayım, 2’nci olacaksam kariyerimi sarsar’ dedi. Benim bile önceden öğrendiğim ismin 1’inci olması şov. 1’incinin kim olduğunun belli olduğu, yarışma değil şovdur. Katılmamayı da bir alternatif olarak ortaya koymak lazım.”