Taslak Çaykur'un Aleyhinde

Taslak Çaykur'un Aleyhinde
Rize Ziraat Odası Başkanı ve Çay Platformu Dönem Sözcüsü Nevzat Paliç, sektördeki sorunları düzeltmek için yapılmak istenen Çay Kanunu taslağının...

Rize Ziraat Odası Başkanı ve Çay Platformu Dönem Sözcüsü Nevzat Paliç, sektördeki sorunları düzeltmek için yapılmak istenen Çay Kanunu taslağının ÇAYKUR, sektördeki diğer kurumlar ve bölge insanının lehine olmadığının ortaya çıktığını savundu.

Paliç, Rize Öğretmenevinde ildeki sivil toplum kuruluşları ile yapılan toplantıda yaptığı konuşmada, çayın bölgede 1 milyon insanı doğrudan ilgilendiren bir konu olduğunu belirterek, ''Çay bölgemizin tek geçim kaynağıdır. Bu nedenle ekmeğimize sahip çıkmaya çalışıyoruz'' dedi.

Sektörde bazı sorunlar olduğunu, bunların çözülmesi gerektiğini ifade eden Paliç, ''Ama bu sorunları düzeltmek için yapılmak istenen çay kanunu taslağının ÇAYKUR, sektördeki diğer kurumlar ve bölge insanının lehine olmadığı ortaya çıktı. Bu konuda bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda bize destek veren herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

Paliç, sektör için faydalı olacak her konuda ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını, ancak yanlışlara da karşı çıkmaya devam edeceklerini kaydederek, ''Bölge insanının menfaati hangi doğrultuda ise biz de o doğrultuda çalışacağız. Bazıları en iyisini kendisinin bildiğini söylüyor. Ama en iyisini bilen bu işle 70 yıldır ilgilenen vatandaşımızdır'' diye konuştu.