Tataristan'da "Türk Çayı" Gecesi Düzenlendi

Tataristan'da "Türk Çayı" Gecesi Düzenlendi
Kazan'da düzenlenen "Semaver: Türklerde, Tatarlarda ve Ruslarda Çay Kültürü" isimli etkinlikte konuklara geleneksel bardaklarda çay ve Türk tatlıları ikram edildi. Programa Rize'den katılım olmadı.

Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'ın Halklar Assamblesinde "Semaver: Türklerde, Tatarlarda ve Ruslarda Çay Kültürü" isimli etkinlik düzenlendi. Rize'den katılım olmadığı programda Türk çayı ve Türkiye'deki çay geleneği hakkında Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemalettin Kuzucu ile Türkiye'nin Kazan Başkonsolosu Turhan Dilmaç'ın eşi Anna Dilmaç konuşmalar yaptı.

tataristanda-turk-cayi-gecesi-duzenlendi-(2).jpg

Türkiye'nin Kazan Başkonsolosluğu tarafından ve Yunus Emre Enstitüsü Kazan, Türk Hava Yolları Kazan Ofisi ve Beta Çay'ın destekleriyle organize edilen gecede konuklara geleneksel bardaklarda çay ve çeşitli Türk tatlıları ikram edildi.

Geceye Başkonsoloslukta çalışan görevliler, Başkonsolos Turhan Dilmaç'ın eşi Anna Dilmaç, Tataristan Parlamentosu ve Rusya Duma'sından milletvekilleri, gazeteciler, Kazan'da bulunan çeşitli derneklerde çalışan yetkililer katıldı.

tataristanda-turk-cayi-gecesi-duzenlendi-(10).jpg

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemalettin Kuzucu ve Tataristanlı gazeteci-yazar Ruslan Bişkov çay kültürü ve tarihi hakkında sunum yaptığı gecenin açılışında konuşan Anna Dilmaç Türkiye'deki çay geleneği hakkında misafirleri bilgilendirdi.

Dilmaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliğin amacının Tataristanlılara Türkiye'yi, çayı ve Türk geleneklerini tanıtmak olduğunu söyledi.

tataristanda-turk-cayi-gecesi-duzenlendi-(11).jpgtataristanda-turk-cayi-gecesi-duzenlendi-(4).jpgtataristanda-turk-cayi-gecesi-duzenlendi-(6).jpgtataristanda-turk-cayi-gecesi-duzenlendi-(20).jpg

tataristanda-turk-cayi-gecesi-duzenlendi-(1).jpgtataristanda-turk-cayi-gecesi-duzenlendi-(8).jpgtataristanda-turk-cayi-gecesi-duzenlendi-(13).jpgtataristanda-turk-cayi-gecesi-duzenlendi-(16).jpg

tataristanda-turk-cayi-gecesi-duzenlendi-(21).jpgtataristanda-turk-cayi-gecesi-duzenlendi-(17).jpgtataristanda-turk-cayi-gecesi-duzenlendi-(14).jpgtataristanda-turk-cayi-gecesi-duzenlendi-(7).jpg

tataristanda-turk-cayi-gecesi-duzenlendi-(15).jpgtataristanda-turk-cayi-gecesi-duzenlendi-(9).jpgtataristanda-turk-cayi-gecesi-duzenlendi-(18).jpgtataristanda-turk-cayi-gecesi-duzenlendi-(3).jpg

tataristanda-turk-cayi-gecesi-duzenlendi-(19).jpg