Tatbikat Gerçeği Aratmadı, Umke Afete Hazır Hale Geldi

Tatbikat Gerçeği Aratmadı, Umke Afete Hazır Hale Geldi
Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Geliştirme Eğitimi ve Tatbikatı, senaryo gereği benzin istasyonundaki patlamada yaralanan 6 kişinin kurtarılmasıyla başarılı bir şekilde tamamlandı.

Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Geliştirme Eğitimi ve Tatbikatı, senaryo gereği benzin istasyonundaki patlamada yaralanan 6 kişinin kurtarılmasıyla başarılı bir şekilde tamamlandı. Gerçeği aratmayan tatbikatın ardından UMKE ve 112 Acil Sağlık ekipleri her an afete hazır hale geldi.

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Afet Birimi tarafından gerçekleştirilen Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) geliştirme eğitimi ve tatbikatı, hazırlanan afet senaryosu üzerinden başarılı bir şekilde tamamlandı. Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul'un koordinesinde gerçekleştirilen tatbikat gerçeği aratmadı. 5 saatlik teorik eğitimin ardından gerçekleştirilen tatbikatla, UMKE ve 112 Acil Sağlık ekipleri saha deneyimi kazanırken, tatbikatta katılımcılara uygulamalı olarak afetlerde olay yerinde yönetim, afet triajı, doğum, yenidoğan bakımı ve canlandırma gibi konularda eğitim verildi. Tatbikata, İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerinin yanı sıra Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü Yunus Motorize ekipleri de destek verdi. Tatbikata İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 2 adet motorize 112 ekibi, 4 adet tam donanımlı ambulans ekibi,1 adet yenidoğan ambulansı ekibi, 3 adet UMKE Tim Aracı ve Mobil Komuta Aracı Timleri katıldı. Tatbikatta, 47 sağlık personelinin yanı sıra paydaş kurumlarla birlikte toplam 70 personel görev aldı.

Patlamada 6 kişi yaralandı

Senaryo gereği bir benzin istasyonunda patlama ve sonrasında yangın meydana geldi. Yaşanan olay sonrasında ihbar üzerine bölgeye polis, itfaiye, sağlık ve UMKE ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, güvenlik önlemi alarak yangına müdahale etti. Tekrar patlama riskinin önüne geçilmesi ve yangının söndürülmesinin ardından hızla olay yerine gelen motorize 112 sağlık ekipleri, yaralıların ilk müdahalesini gerçekleştirdi. Olay yerine sevk edilen 112 acil sağlık ve UMKE ekipleri de yaralıları kurtararak, yaralılar için oluşturulan triaj alanında muayeneleri gerçekleştirildi. İstasyonun market bölümünde bulunan ve doğum yapan bir kadın ise kurtarılırken, yeni doğan bebeğe hayata döndürme uygulaması yapılarak, yenidoğan ambulansına alındı. Patlama ve yangında yaralanan 6 kişinin kurtarılması, stabilizasyonu ve uygun hastanelere transferi başarıyla gerçekleştirildi. UMKE ve sağlık ekiplerinin hazırlıklı ve etkin bir şekilde müdahale yeteneğini artırmaya yönelik gerçekleştirilen tatbikat ve eğitimlerin, hazırlanan programlar dahilinde devam edeceği öğrenildi.

Tatbikata katılan Aydın İl Sağlık Müdürü Eser Şenkul'un yanı sıra Sağlık Hizmetleri Başkanı Mustafa Onur Türkkan, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Mete Erki, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, Sağlık Hizmetleri Uzmanı Emre Serttaş ve İl Ambulans Servisi Başhekimi Burak Görür de ekiplerin çalışmalarını yakından takip etti.

Tatbikat Gerçeği Aratmadı, Umke Afete Hazır Hale Geldi

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.