Tatbikatların iptali askeri ve sakıncalı

Tatbikatların iptali askeri ve sakıncalı
Başbakan Erdoğan, iptal edilen tatbikatlarla ilgili ilk kez konuştu

TSK’nın iki tatbikat iptali kararı sonrası merak edilen konu gerekçelerdi. Başbakan Erdoğan bu konuda ilk kez konuştu ve “Her şeyin gerekçesi açıklanır mı?” dedi. Aynı dakikalarda Genelkurmay’dan da ‘askeri nedenler' açıklaması geldi.

Başbakan Erdoğan, Aksaray mitingi sonrası, TSK’nın iptal ettiği tatbikatlarla ilgili soruları ilk kez yanıtladı.

Bugün Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner’le görüşen ve konuyla ilgili bilgilendirildiği belirtilen Erdoğan, ''Tatbikatın iptaliyle ilgili nedeni kamuoyu çok merak ediyor. Bu konuda bir açıklamanız olacak mı? sorusuna, ''Aynen açıklandığı gibi. Başka hiçbir şey yok'' yanıtın verdi.

Erdoğan, bir gazetecinin, ''Bir çok iddia var ortada'' demesi üzerine, ''Hiçbirisine kafa takmayın, iddialar üzerinde durmayın, Silahlı Kuvvetler ne diyorsa ona bakın'' dedi. Erdoğan, bir gazetecinin ''Silahlı Kuvvetler de bir gerekçe açıklamadı'' sözleri üzerine de ''Her şeyin gerekçesi açıklanır mı?'' diye konuştu.

"SADECE ASKERİ GEREKÇELER"

Başbakan’ın gerekçe açıklamamakta ısrarı, bu gerekçelerin sakıncalı olduğu yorumlarına neden olurken, Başbakan’la hemen hemen aynı dakikalarda Genelkurmay’dan gerekçe geldi: Tatbikatlar askeri nedenlerle iptal edildi.

Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Tayyar Süngü, Azerbaycan Milli Gün Resepsiyonu'nda basın mensuplarının sorusu üzerine, tatbikatların sadece askeri gerekçelerle iptal edildiğini, başka bir neden bulunmadığını söyledi.