Tatbikatta Rüzgar Esince... - VİDEO

Tatbikatta Rüzgar Esince... - VİDEO
İtfaiye Teşkilatı'nın kuruluşunun 296. yıldönümü dolayısıyla Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından düzenlenen yangın ve kurtarma tatbikatı ilginç görüntülere sahne oldu.

Rize Belediyesi İtfaiye Müdürü Uğur Minder'in günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmasının ardından itfaiye erleri izleyenlere, tüp ve akaryakıt yangınlarına karşı ne yapmaları gerektiği konusunda uygulamalı eğitim verdi.

Daha sonra tatbikatlara geçildi. İlk olarak sele kapılan bir otomobilin üzerinde kalan 3 kişinin kurtarılması canlandırıldı. Tatbikatta kurtarma ekibinden bir personel vinç yardımıyla aracın üzerine indirildi. Daha sonra mahsur kalan 3 kişi, Rize Belediyesi İtfaiyesi tarafından geliştirilen olta sistemi ile tek tek vinçten sarkan ipe bağlandı. Vinç kalkmaya başladığında havada asılı kalan 3 kişi, karaya çıkartıldı.

w.20100929084801..jpg

Ardından itfaiye ekipleri yanmakta olan bir otomobile müdahale etti. Alev alan araçtan çıkan yoğun karbonmonoksit gazı, ters rüzgarla birlikte tatbikatı izleyen protokol tribününe yöneldi.

untitled-2.20100929084633..jpg

Protokol tribününde bulunan Rize Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce ve tatbikatı izleyen çok sayıda kişi duman altında kaldı. Dumandan etkilenen protokol zor anlar yaşadı.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı olayla ilgili olarak, "Tatbikata gerçekçilik kattı" dedi.