Tatoğlu'ndan Zaruri Açıklama

Tatoğlu'ndan Zaruri Açıklama
Yeşil Rizem Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Şafak Tatoğlu, daha önce bulunduğu açıklamalarına "TEKZİP" gelmesi üzerine bazı açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar:

Yeşil Rizem Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Şafak Tatoğlu, daha önceden yaptığı açıklamasına Türkiye Kano Federasyonu adına Federasyon vekili Av. Feyzi Bozdoğan'ın tekzipte bulunması üzerine "ZARURİ AÇIKLAMA" başlığı altında yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

ZARURİ AÇIKLAMA

Kano federasyonu hakkında yapmış olduğum 12 Kasım 2012 tarihli uyarıya tam 40 gün sonra gelen yalan, yanlış, saptırma ve laf kalabalığına çok yakında aşağıdaki başlıklar altında yanıt verip yeni sorularımı yönelteceğim.

1-Çaykur genel müdürü sayın:İmdat Sütlüoğlunu niye yeni yönetime alma ihtiyacı hissettiler?

2-Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan’ı kullanarak nasıl bir yanlış işlerine alet ediyorlar?

3-Kano federasyonunun şu anki yönetiminde kano sporunu bilen ya da içinden gelmiş neden tek bir yönetim kurulu üyesi yoktur?

4-Sami Mengütay’ın Marmara Üniversitesi Beden Eğitim Yüksek Okulu Müdürü iken hakkında hangi yolsuzluk ve usulsüzlükler için  soruşturmalar açılması sonucu emekliye ayrılmak zorunda kalmıştır?

5-Yine aynı okulun öğrencilerini bazı kamp ve faaliyetler için ayrıca okulundaki öğretim görevlilerinin ek ders ücretlerinin usulsüz ödemeleri hakkında kaç tane soruşturmanın muhatabı olmuştur.

6-Rizenin hangi belediye başkanını arayıp kulübünün akredite edilmesi için gerekli parayı kendisinin yatırmasını teklif edip,söz konusu başkanın ”hayır biz kendi paramızı kendimiz öderiz” demesi üzerine kulübün parayı yatırmasına rağmen, söz konusu kulübü akredite etmemesinin sebebi nedir?

7-Kendisi hangi üst düzey bir askeri komutana “Bana destek olun yoksa hükümetin desteklediği yobazlar federasyonu ele geçirecekler” demiştir? Şimdi ise her zaman küçümsediği Ak Parti'nin eteğine yapışıp eski bakanını yönetime alma gereği duymuştur?

8-Federasyonun yönlendirmesi sonucu Artvin Yusufeli Barhal Çayına yapılan akarsu slalom parkuru neden kullanılamamaktadır? Daha bu yıl önce biten parkur için dsi tarafınca yıkım kararı çıkmışmıdır? Aynı rezaleti Ardeşen’de Mümtaz Sinan üzerinden yapmasının arkasında ne vardır? Ülke kaynaklarının bu şekilde heba edilmesinin sorumlusu kimlerdir?

9-İstanbul/Rivada yeni yönetime aldıkları Rizeli doktor üzerinden, onu kullanarak, yine bu kişiler nasıl bir su sporları merkezi için ortak işlere girme hayallerine kapılmışlardır? Bu projede yine bir genel müdür yardımcısının da parmağı varmıdır?

10-Sami Mengütay 2004'te,  benimle tanışmak ve desteğimi almak için, hangi kıramayacağım hatırlı dostlarımı devreye sokup desteğimi isteyip as başkanı olmamı teklif etmiştir?

11-Üç seçim üst üste kimin sayesinde seçim kazanmış ve bundan dolayı 2008 seçimleri sonucunda  kime dünya ahiret kardeşimsin demiştir?

12-Sami Mengütay, bugün onun müdafaalığını yapan Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan için, 2004 seçimlerinde hangi benzetmeyi yapıp yönetime almak istemezken kimin telkini hatta o yoksa ben yokum resti ile yönetime alınması sağlanmıştır?, Yönetime alınmasını kabul eden Sami Mengütay, Şafak Tatoğlu'na, Mümtaz Sinan'a iletmesi için hangi “yakışıksız ve ayıp” ifadeyi kullanmıştır? ve hangi cevabı almıştır? İlk defa basın toplantısında açıklayacağım bu ifade ve cevabım kimin adam kimin müsvette olduğunu ortaya koyacaktır.

13-Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Suat KILIÇ’ın önünde bekleyen Kano Federasyonu hakkındaki soruşturma raporunun içeriği nedir? Acaba İmdat SÜTLÜOĞLU ve Mümtaz SİNAN ‘ın yönetimde bulunma gerekçesi, bu dosyanın işleme konulmamasımıdır?

14-Açıklamada bahsi geçen 29 kulübün kaç tanesinin kuruluşu Kano Federasyonundan eskidir? Federasyon parasıyla tutulan Avukata bu nevi yalanlar için ne kadar para ödenmiştir? Bu avukat kimin yakınıdır? Sami Mengütay'la bağı nedir?

15-Mümtaz SİNAN 2008 yılında İkizdere’de yapılan Kano ve Rafting Türkiye şampiyonasını daha önce 9 kez Fırtına deresinde yapılmış olmasına rağmen bir kez olsun İkizderede yapıldı diye protesto etmiş ve yönetim kurulu üyesi olmasına rağmen faaliyete neden gelmemiştir?

16-Sami Mengütay Rizeli sporcuların 3 kategoride Türkiye Şampiyonu olduğu yarışma öncesi Rize İl Müdürlüğüne, ”Boşuna bu sporcuları şampiyonaya göndermeyin dereceye giremeyecek ve hatta suyun üstünde duramayacaklar boşuna bütçenizi kullanmayın” diye resmi yazı yolladımı? yollamadımı? Rizeye Kinleri var ifademiz için yeteri kadar haklı nedenlerimiz yokmudur.

17-Rizeden ta Antalya'ya Antrenör kursuna katılmak için gelen bir kişiyi hangi vicdanla kursa almadınız? Rizeli yönetim kurulu üyesi Mümtaz Sinan bu duruma niye sessiz kalmıştır? sadece Ardeşen'in menfaatleri için mi orada görev yapmaktadır?

ÖZET OLARAK: Yukarıdaki soruların cevapları tüm belge bilgi (savcılıkça istenecek tapeler) ve fazlasını çok yakında Tüm Basın mensuplarına düzenleyeceğimiz basın toplantısı ile aktaracağımı bildiririm.

HAMZA ŞAFAK TATOĞLU  YEŞİL RİZEM SPOR KULÜBÜ YÖN. KUR. BAŞKANI