TBMM Başkanı Kahraman Doğduğu Topraklarda

TBMM Başkanı Kahraman Doğduğu Topraklarda
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, meclis başkanlığı görevine seçildikten sonra ilk kez doğup büyüdüğü topraklar olan Rize'nin İkizdere İlçesi'ni ziyaret etti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin 10. Kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere dün Rize'ye gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, meclis başkanlığı görevine seçildikten sonra ilk kez doğup büyüdüğü topraklar olan Rize'nin İkizdere İlçesi'ni ziyaret etti.

Kahraman, İkizdere ilçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgedeki turizm gelişmelerine ilişkin, "Gelişmelerden fevkalade memnunum. Türkiye için bir övünç kaynağı oldu. Yeşilin bu kadar çok olduğu başka bir ülke yok." ifadelerini kullandı.

image-812.jpeg

Daha sonra İkizdere ilçesine bağlı Tulumpınar Köyü'ne giden Kahraman, burada da akrabaları ile bir araya geldi. Akrabaları ile bir süre sohbet eden İsmail Kahraman, daha sonra İkizdere ilçesine geçerek, Kaymakam Halil İbrahim Kazar'ı ziyaret etti.

Kazar 'dan ilçenin sorunları ve yapılan çalışmalara ilişkin bilgi alan Kahraman, ilçede olmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

image-814.jpeg

"BURAYA OSMANLI DÖNEMİNDE KURA-İ SEBA DENİRDİ"

İsmail Kahraman, İkizdere ilçesinin Osmanlıca'daki adının Kura-i Seba olduğunu anımsatarak, "Kura topluluk demek, Seba köy demek. Kura-i Seba, 7 pare köyden oluşuyor. Trabzon salnamelerinde şöyle yazar, Trabzon sancağı Rize nahiyesi Kura-i Seba beldesi." diye konuştu.

İkizdere'nin her zaman toprak yetersizliği nedeniyle dışarıya göç verdiğini de vurgulayan Kahraman, gurbete gidip çalışan ve zengin olan birçok iş adamı bulunduğunu kaydetti.

Kahraman, zengin iş adamlarının doğduğu toprakları unutmadığını ifade ederek, "Kök unutulmamalı. Kök olmazsa olmaz. Kökü olmayan ağaç yaşamaz. Kök lazım. Dolayısıyla buradan çıkanlar burayı hiç unutmazlar." dedi.

Tbmm Başkanı Kahraman Doğduğu Topraklarda

İlçeden hiç kimsenin nüfus kaydını aldırmadığını anımsatan İsmail Kahraman, şunları söyledi:

"Nüfus kaydı burada, askere gidecek buradan, yazı gelecek, dosya verilecek ama yine de nüfus kaydı burada. Bu kültür manasında milliyetçiliktir ve olması gerekir ama bunu aşıp da kafatasçılığına işi döktüğünüzde olmaz. Brakisefal mısın? Dolikosefal misin? Kafa yapın ne ? O değil. Ülkesini sevmek, evini sevmekle, ailesini, mahallesini, ilçesini, ilini sevmekle başlar."

Kahraman, daha sonra aynı binadaki İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu'nu da ziyaret ederek, ilçe hakkında bilgi aldı.

TBMM Başkanı Kahraman, bu arada kendisini izleyen gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını ise yanıtlamayacağını bildirdi.

Kahraman, daha sonra Trabzon'a gitmek üzere ilçeden ayrıldı.

image-815.jpeg