TBMM Başkanı Kahraman, S.Kemal Sandıkçı Kütüphanesi’nin Açılışını Gerçekleştirdi

TBMM Başkanı Kahraman, S.Kemal Sandıkçı Kütüphanesi’nin Açılışını Gerçekleştirdi
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi S.Kemal Sandıkçı Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Zihni Derin Yerleşkesi içerisinde yeni yerine taşınan ve adı S.Kemal Sandıkçı Kütüphanesi olarak değiştirilen kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 10. Yıl Programı ve Fahri Doktora Diploma Törenine katılan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, tören programının ardından, Zihni Derin Yerleşkesi içerisinde yeni yerine taşınan ve ismi S.Kemal Sandıkçı Kütüphanesi olarak değiştirilen Merkez Kütüphanesinin açılışını; ismi kütüphaneye verilen RTEÜ’nün çınarlarından S.Kemal Sandıkçı, Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Osman Aşkın Bak, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Başkanı Nusret Bayraktar ve beraberindeki heyetle birlikte gerçekleştirdi.

ismail-kahraman-s.kemal-sandikci-kutuphanesi’nin-acilisini-gerceklestirdi-(6).jpg

TBMM Başkanı Kahraman’ın açılışını gerçekleştirdiği kütüphaneye ismi verilen S.Kemal Sandıkçı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ne yaptığı hizmetlerle adeta bir çınar haline gelmişti. Sayısız hizmete imza atan, üniversite bünyesinde ve akademik çevrelerde oluşturduğu saygın İlahiyat Fakültesi, bölgede örneği olmayan bir çok özelliği ile Türkiye’de tek mimarı eser olan aynı zamanda 2009 yılında ibadete açılan İlahiyat Fakülte Cami, 500 m2 kapalı alan üzerine oluşturduğu 50 bin ciltlik kütüphane ve öncülüğünde yaptırılan ve 2009 yılında hizmete açılan Müftü Yusuf Karali Diyanet Eğitim Merkezi eserlerinden ve Rize’ye kazandırdıklarından bazıları olan S.Kemal Sandıkçı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin ilk kadrolu profesörü olmakla beraber 46 yıllık memuriyet hayatının 18 yılı İlahiyat Fakültesi'nde kurucu dekan olmak üzere 20 yılını RTEÜ’ye adamıştı. Sandıkçı, 2007-2011 yılları arasında RTEÜ Rektör Yardımcısı ve aynı fakültede öğretim görevlisi iken yaş haddinden dolayı 2013 yılında emekliye ayrılmıştı.

ismail-kahraman-s.kemal-sandikci-kutuphanesi’nin-acilisini-gerceklestirdi-(4).jpg

Açılışın ardından Kütüphaneyi gezerek incelemelerde bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman’a Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, birimler ve binanın donanımı hakkında bilgiler verdi.

Mevcut görüntünün kendisini oldukça memnun ettiğini ifade eden TBMM Başkanı İsmail Kahraman, ilim yuvalarının modern bir yapıya kavuşturulması noktasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman ise, kütüphanenin nitelik ve nicelik açısından oldukça zengin bir yapıya sahip olduğunu söyledi.

Yaklaşık 3 bin metrekare alana sahip üç katlı Kütüphane içerisinde; sosyal alan, okuma salonları, toplu çalışma salonları, bireysel çalışma alanları, elektronik kaynaklardan ve internetten yararlanılabilecek bilgisayarların bulunduğu multi-medya salonu, süreli yayın köşesi, ödünç verme ve iade birimleri yer alıyor. Farklı kategoride toplam 41.052 kitabın bulunduğu Kütüphanede, periyodik yayın sayısı 26, elektronik yayın sayısı 48, cd- dvd ve tez çalışmaları ise 504’tür. Ayrıca, söz konusu binada aynı anda 400 kişi çalışma kapasiteli salon da bulunuyor.

ismail-kahraman-s.kemal-sandikci-kutuphanesi’nin-acilisini-gerceklestirdi-(5).jpgismail-kahraman-s.kemal-sandikci-kutuphanesi’nin-acilisini-gerceklestirdi-(2).jpgismail-kahraman-s.kemal-sandikci-kutuphanesi’nin-acilisini-gerceklestirdi-(1).jpg

ismail-kahraman-s.kemal-sandikci-kutuphanesi’nin-acilisini-gerceklestirdi-(3).jpg

s.-kemal-sandikci-kutuphanesi-acildi-(14).jpgs.-kemal-sandikci-kutuphanesi-acildi-(13).jpgs.-kemal-sandikci-kutuphanesi-acildi-(12).jpgs.-kemal-sandikci-kutuphanesi-acildi-(9).jpg

s.-kemal-sandikci-kutuphanesi-acildi-(1).jpgs.-kemal-sandikci-kutuphanesi-acildi-(2).jpgs.-kemal-sandikci-kutuphanesi-acildi-(3).jpgs.-kemal-sandikci-kutuphanesi-acildi-(4).jpg

s.-kemal-sandikci-kutuphanesi-acildi-(5).jpgs.-kemal-sandikci-kutuphanesi-acildi-(6).jpgs.-kemal-sandikci-kutuphanesi-acildi-(7).jpgs.-kemal-sandikci-kutuphanesi-acildi-(8).jpg

s.-kemal-sandikci-kutuphanesi-acildi-(11).jpgs.-kemal-sandikci-kutuphanesi-acildi-(10).jpg