TBMM Başkanı Kahraman, Trabzon Valiliği'ni ziyaret etti

TBMM Başkanı Kahraman, Trabzon Valiliği'ni ziyaret etti
Memleketi Rize’deki iki günlük programlarının ardından karayoluyla Trabzon’a gelen TBMM Başkanı İsmail Kahraman, ilk olarak Trabzon Valiliği’ni ziyaret ederek Vali Abdil Celil Öz ile görüştü.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, son günlerde gerçekleşen terör olaylarına ilişkin, "Terör, merör hepsinin üstesinden geleceğiz. Paniklemek yok, yılgınlık yok. Birlik ve bütünlükle yola devam edeceğiz. Meclisiyle müesseseleriyle, ordusuyla, halkıyla bir bütün olarak inşallah çok iyi günlere kavuşacağız." dedi.

Rize'de çeşitli ziyaretlerde bulunduktan sonra geldiği Trabzon'da Valiliği ziyaret eden Kahraman, girişte Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal ve öteki yetkililer tarafından çiçeklerle karşılandı.

Polis tören mangasını selamlayan İsmail Kahraman, daha sonra makamına çıktığı Vali Öz ve protokoldekilerle bir süre basına kapalı görüştü.

ismail-kahraman-trabzon-valiliginde-(1).jpg

TBMM Başkanı Kahraman, görüşme sonrası Valilik Toplantı Salonu'na geçerek burada kendisini bekleyen ve "Mehmet Akif Ersoy Okumaları" etkinliğine katılan öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti. Burada öğrencilerin okuduğu bazı şiirleri dinleyen Kahraman ardından da AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı’ya yönelerek, ‘Ravza Hanım Google’den Mehmet Akif Ersoy’un Ressam Haklı adlı şiirini bulur musun?’ dedi. Milletvekili Kavakçı da cep telefonu çıkartarak şiiri bulduktan sonra telefonu eline alan TBMM Başkanı Kahraman’ın şiiri okuması ilginç anlar yaşanmasına neden oldu.

Öğrencilerin şiirler okuduğu sohbette, Kahraman da Mehmet Akif Ersoy'un "Ressam Haklı" şiirinin bir bölümünü okuyarak, şiirin hikayesini öğrencilerle paylaştı.

Kahraman, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Rize'de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 10. yıl kutlamasına katıldığını, Trabzon'u da ziyaret ederek, Ankara'ya döneceğini belirtti.

Son günlerde yaşanan terör olaylarına değinen İsmail Kahraman, "İnşallah iyi günlere Türkiye'miz gidecek. Sıkıntıları vardır, niye? Türkiye büyük bir devlettir. Biz koca bir Osmanlı'nın varisiyiz, üç kıtaya, yedi denize hükmetmişiz, 22 milyon kilometrekareye hükmetmişiz, hakimiyetimizi kabul etmişlerle beraber 24 milyon kilometrekaredir." diye konuştu.

ismail-kahraman-trabzon-valiliginde-(3).jpg

- "Terörün üstesinden geleceğiz"

Kahraman, muhteşem bir cihan devletinin varisinin Türkiye olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: "Gençler göreviniz ağır, geleceği siz yürüteceksiniz. İslam ülkeleri parlamentoları Filistin'i destekleme komiteleri üyeleri Meclis'te ziyaretime geldiler, sohbet ettik. Başlarında Yemenli parlamenter vardı, Sudanlı, Mısırlı. Filistinli ne dedi biliyor musunuz? 'Ne zaman sizin bir vilayetiniz olacağız'. Dünyanın bizden beklediği büyük misyon, yük var ve biz buna layık olacağız. Terör, merör hepsinin üstesinden geleceğiz. Paniklemek yok, yılgınlık yok. Birlik ve bütünlükle yola devam edeceğiz. Meclisiyle, müesseseleriyle, ordusuyla, halkıyla bir bütün olarak inşallah çok iyi günlere kavuşacağız."

Kahraman, konuşmasının ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

ismail-kahraman-trabzon-valiliginde-(2).jpg