Tbmm Başkanı Şentop: "Türkiye Olarak, Avrupa’da Sistematik Bir Şekilde Müslümanları Alçakça Hedef Alan Bu İnsan Müsveddelerini Bir Kez Daha Kınıyoruz"

Tbmm Başkanı Şentop: "Türkiye Olarak, Avrupa’da Sistematik Bir Şekilde Müslümanları Alçakça Hedef Alan Bu İnsan Müsveddelerini Bir Kez Daha Kınıyoruz"
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 17. İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) Konferansı'nda yaptığı konuşmada, "Türkiye olarak, Avrupa'da...

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 17. İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) Konferansı'nda yaptığı konuşmada, "Türkiye olarak, Avrupa'da sistematik bir şekilde Müslümanları alçakça hedef alan bu insan müsveddelerini bir kez daha kınıyoruz" dedi.

Şentop, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliğinin (İSİPAB) "İslam Dünyası ve Modernleşme ile Kalkınmanın Sınamaları" başlığıyla Cezayir'de gerçekleştirilen 17. Konferansı'nda 16. dönem başkanı olarak konuşma yaptı. Şentop konuşmasında, Avrupa ülkelerinde Kur'an-ı Kerim'e düzenlenen saldırılara dikkat çekerek, "Bu aşağılık kişilerin aşağılık eylemleri ve söz konusu ülke makamlarının tavırları İslam düşmanlığının, ırkçı ve aşırıcı akımların Avrupa'da ulaştığı kaygı verici seviyenin göstergesidir. Bu insan müsveddelerini bir kez daha lanetliyorum. Türkiye olarak, Avrupa'da sistematik bir şekilde Müslümanları alçakça hedef alan bu insan müsveddelerini bir kez daha kınıyoruz" dedi. Söz konusu saldırıların gerçekleştiği Avrupa ülkelerinin tavrına değinen Şentop, "Putlaştırdıkları özgürlük, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü kisvesi altında her fırsatta Müslümanları hedef alan, hedef alınmasına göz yuman Batılı ülkeleri ilkesizlikten vazgeçmeye, geçmişlerinden ders çıkarmaya çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

"Batılı ülkeler bu tehlikeli oyuna derhal son vermelidir"

Avrupa'nın insan hakları anlayışına değinen Şentop, "Batılı ülkeler bu tehlikeli oyuna derhal son vermelidir. İnsanların kutsallarının tahkir edilmesine "dur" demelidir. Toplumların fay hatlarıyla oynanmasına müsaade etmemelidir. Çıkacak yangının herkesi yakacağını artık görmeliler" dedi. İngiltere Prensi Harry'nin Afganistan’da 25 kişiyi öldürdüğüne dair kurduğu "Onları insan olarak görürseniz öldüremezsiniz, öyle görmüyoruz" cümlesini hatırlatan Şentop, "Bu yaşananlar adeta Nazi dönemine giden yolun taşlarını döşüyor. Hitler’i hatırlatıyor” ifadelerini kullandı.

"Öz eleştiri de yapmak zorundayız"

İslam coğrafyasının, ortak sesini birlik ve beraberlik içerisinde dünyaya en yüksek perdeden duyurması gerektiğini vurgulayan Şentop, "Bu meyanda bir öz eleştiri de yapmak zorundayız. Üzülerek ifade etmeliyim ki yaşanan vahim olaylar karşısında Müslüman ülkelerden ve bizlerin iştirak ettiği örgütlerden çıkan sesler de ayrı bir rapora konu olabilecek şekilde zayıf kalmıştır. Hâlbuki bizlerin toplu ve güçlü bir biçimde ortaya koyacağı tepki, şüphesiz İsveç’in, Danimarka’nın, Hollanda’nın veya bu tür saygısızlıkların yaşandığı diğer ülkelerin kendilerine çekidüzen vermesine imkân verecek, onları ileride yaşanabilecek benzer felaketlerin önüne geçmeye zorlayacaktır” dedi.

"Birliğimizin daha güçlü olması, sesimizin daha gür çıkması lazım"

İslam dünyasını temsil eden örgütlerin durumuna değinerek öz eleştiri yapan Şentop, "İç çekişmelerle boğuşmaktalar ve İslam dünyasının gür sesi olmaktan çok uzak durumdalar. Bugün İslam dünyasının, sahip olduğu tüm maddi ve manevi potansiyele rağmen hak ettiği yerde olduğunu söylemek maalesef mümkün değildir" ifadelerini kullandı. Şentop, "Birliğimizin daha güçlü olması, sesimizin daha gür çıkması lazım. Filistin’den Rohingya’ya, Karabağ’dan Uygur Türklerine, Afganistan’dan Kırım’a, Kuzey Kıbrıs’tan Batı Trakya’ya, Avrupa ülkelerinden Uzak Asya kıyılarına, Amerika’dan Avusturalya’ya Afrika’ya kadar yeryüzünde her nerede bir kardeşimiz bulunuyorsa onların dertleriyle hemhal olmamız, haklarının korunması için çalışmamız, uğradıkları zulümleri durdurmak için mücadele etmemiz inancımızın bize yüklediği bir sorumluluk ve vebaldir" dedi.

Tbmm Başkanı Şentop: "Türkiye Olarak, Avrupa’da Sistematik Bir Şekilde Müslümanları Alçakça Hedef Alan Bu İnsan Müsveddelerini Bir Kez Daha Kınıyoruz"

Tbmm Başkanı Şentop: "Türkiye Olarak, Avrupa’da Sistematik Bir Şekilde Müslümanları Alçakça Hedef Alan Bu İnsan Müsveddelerini Bir Kez Daha Kınıyoruz"

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.