TBMM’de bütçe maratonu başlıyor

TBMM’de bütçe maratonu başlıyor
TBMM’de, bütçe maratonu başlıyor. Bütçe görüşmeleri Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gününden itibaren başlayacak.

Yoğun bir haftaya daha başlayan TBMM’de, bütçe maratonu başlıyor. Bütçe görüşmeleri Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2 Kasım Pazartesi gününden itibaren başlayacak. Komisyonda bütçe maratonunun ilk gününde 2010 bütçesinin tümü üzerindeki görüşmeler yapılacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle geçen hafta tatil yapan TBMM bu haftadan itibaren yaklaşık iki ay sürecek bütçe maratonuna başlayacak.

2010 mali yılı tasarısının tümü Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2 Kasım Pazartesi günü yapılacak. Komisyonda 3 Kasım Salı günü TBMM, Sayıştay, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, MİT, MGK, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TİKA’nın bütçeleri, 4 Kasım Çarşamba günü Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu, TODAİ, Gümrük Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı bütçeleri görüşülecek. 5 Kasım’da komisyonda Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, TÜBİTAK, TÜBA, Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, SHÇEK bütçeleri, 6 Kasım Cuma günü de Milli Eğitim Bakanlığı, ÖSYM, YÖK, YURTKUR, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve 94 üniversitenin bütçesi ele alınacak.

BORÇLAR KANUNU’NA DEVAM

Meclis Genel Kurulu ise 3 Kasım Salı günü sözlü soruların yanı sıra madencilikle ilgili araştırma önergelerini görüşecek. Salı günü 15.00-20.00 saatleri arasında çalışacak olan Genel Kurul, haftanın diğer mesai günleri olan Çarşamba ve Perşembe günleri ise 14.00-20.00 saatleri arasında çalışacak. Genel Kurul’da bu hafta 649 maddelik Türk Borçlar Kanunu tasarısının görüşmelerine 24’ncü maddesi üzerinden devam edilecek.

Bu hafta Plan ve Bütçe Komisyonu’nun yanı sıra KİT Komisyonu’nun da gündemi yoğun olacak. Denetimlerine başlayacak olan KİT Komisyonu’nda 3 Kasım Salı günü İller Bankası ve Doğusan Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin 2007 yılı hesapları, 4 Kasım Çarşamba günü Eti Maden İşletmeleri, Türkiye Demir Çelik İşletmeleri, Karadeniz Bakır İşletmeleri A.Ş 5 Kasım Perşembe günü de Tarım İşletmeleri ve Atatürk Orman Çiftliği’nin hesapları denetlenecek.