TBMM'de sürpriz buluşma

TBMM'de sürpriz buluşma
Eski Genel Başkan Deniz Baykal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu TBMM’deki makamında ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile eski genel başkan Deniz Baykal, Meclis’te bir araya geldi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun TBMM’deki makam odasında gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat 45 dakika sürdü. Edinilen bilgiye göre görüşmede bir süre önce yayını durdurulan Halk TV konuşuldu.

CHP kaynaklarından, zirvede iki konunun ele alındığı ve bunların Halk TV ile seçimler olduğu açıklaması geldi.

Kemal Kılıçdaroğlu ile Deniz Baykal arasında saat 18.00’de başlayan sürpriz toplantıda, Baykal’ın liderliği döneminde kurulan ve CHP poltikalarına yakın yayınlar yapan Halk TV’nin içinde bulunduğu maddi sıkıntının gündeme geldiği belirtildi.

Yaklaşık 45 kişinin çalıştığı ve ekonomik sorunlar nedeniyle bir süre önce yayınına ara veren Halk TV’nin, CHP yönetimine yakın kişlere devri gündeme gelmiş ancak bu gerçekleşmemişti.

İkilinin, kanalın maddi sıkıntılarını aşması ve yeniden yayına başlaması konusunu görüştükleri belirtildi.

Sürpriz toplantıdaki bir diğer konunun da yaklaşan seçimler olduğu, Baykal’ın seçim bölgesi Antalya’da il başkanlığı konusunda yaşanan sıkıntının masaya yatırıldığı kaydedildi.

“HASRET GİDERDİK”

Görüşmeden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, “Hasret giderdik” demekle yetindi. Bir gazetecinin, “Bir şey söylemezseniz çok büyük yorumlar yapılabilir” sözü üzerine Baykal, “Yorumun büyüğüne itirazım yok. Yani yorum büyük de olabilir bir sakıncası yok” dedi.

“Halk TV konuşuldu mu?” sorusuna da Baykal, “Tabii onu da konuştuk. Hasret giderdik, sohbet ettik” demekle yetindi.