TBMM'ye Rizeli Genel Sekreter

TBMM'ye Rizeli Genel Sekreter
Sekreteriyle “Yasak aşk yaşadığı’’ iddialarının ardından görevden alınan TBMM Genel Sekreteri Koca’nın yerine, İstanbul Vali Yardımcısı Rizeli Sadettin Kalkan atandı

Sekreteriyle “Yasak aşk yaşadığı’’ iddialarının ardından görevden ayrılmak durumunda kalan TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca’nın yerine İstanbul Vali Yardımcısı Rizeli Sadettin Kalkan atandı. 

İstanbul Vali Yardımcılığı'ndan TBMM Genel Sekreterliği'ne atanan Sadettin Kalkan daha önce de Trabzon Beşikdüzü, Kırşehir Kaman ve Manisa Turgutlu Kaymakamlığı görevinde bulunmuştu.

Halen İstanbul Vali Yardımcısı olan Kalkan’ın başından, Turgutlu Kaymakamı olduğu sırada ilginç bir olay da geçmişti. Kalkan ve ailesi yaya geçidinden karşıya geçerken bir minibüsün altında kalmaktan son anda kurtulmuştu. Kalkan minibüs şoförü ile tartışma yaşamış ve sürücü Kaymakama yumruk atmıştı. Açılan dava sonucu mahkeme, Kalkan’ı dövdüğü iddiasıyla yargılanan minibüs sürücüsüne 56 TL para cezası vermiş, aracını da 120 gün süreyle trafikten men etmişti.

Kalkan, Beşikdüzü Kaymakamı’yken, 2000 yılı Mayıs ayında Beşikdüzü Mayıs Şenliği'nde tekne sefası yapan 55 kişiyi dev dalgalar denize dökmüş, faciada 34 kişi hayatını kaybetmişti.

Kalkan’ın bu hafta içinde yeni görevine başlayacağı belirtilirken, Meclis Genel Sekreterliği görevi için son ana kadar Denizcilik Müsteşar Yardımcısı Mehmet Solgun’un da adı geçiyordu.

Sadettin Kalkan, 2009 yılında da Turgutlu Kaymakamlığı’ndan İstanbul Vali Yardımcılığı’na getirilmişti.

Meclis Genel Sekreteri, Başbakanlık Müsteşarı’ndan sonra en önemli ikinci bürokrat olarak tanımlanıyor.