TCG YAVUZ (F-240) Rize Limanı’nı Ziyaret Etti

TCG YAVUZ (F-240) Rize Limanı’nı Ziyaret Etti
Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı TCG YAVUZ (F-240) fırkateyni ‘Karadeniz Uyum Harekatı’ (KUH) kapsamında Rize Limanını ziyaret etti.

Karadeniz Uyum Harekatı (KUH) kapsamında Rize Limanını Ziyaret eden TCG YAVUZ Fırkateyni Komutanı Deniz Yarbay H.Timuçin Yıldıran, beraberinde Deniz Yüzbaşı Ali Dingeç ve Snr.Ast.Kd.Bçvş. Fatih Ersan ile birlikte Rize Valisi Kelam Çeber’i makamında ziyaret etti.

TCG YAVUZ fırkateyninin 27 Temmuz Cumartesi günü Rize Limanı’na aborda olduğunu belirten Gemi Komutanı Deniz Yarbay Yıldıran, bu iki gün içerisinde Rize şehir merkezini ve birkaç yaylayı gezme fırsatı bulduklarını belirterek, Rize’nin doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını ifade etti.

Gemi Komutanı Deniz Yarbay Yıldıran’ın Rize programı esnasında, Rize-Artvin Havalimanı inşaatını da görme şansları olduğunu belirtmesi üzerine Rize Valisi Kemal Çeber, bugün itibariyle havalimanın da %36,5 oranında fiziki gerçekleşmeye ulaştıklarını ve günlük 115 bin ton dolgu malzemesi kullandıklarını belirtti.

Vali Çeber ayrıca Rize’nin bilhassa yaz aylarında çok hareketli bir şehir olduğunu vurgu yaparak; “TCG YAVUZ fırkateyninin liman ziyareti de Rize’ye ayrı bir hareketlilik katmıştır. Bu vesile ile TCG YAVUZ’u ve sizleri Rize’de ağırlamış olmaktan mutluluk duyduk” dedi.

Ziyaretin son bölümünde; Gemi Komutanı Deniz Yarbay H.Timuçin Yıldıran tarafından Vali Kemal Çeber’e TCG YAVUZ Fırkateyninin Şilt’i takdim etti. Vali Çeber’de ziyaretin anısına Deniz Yarbay Yıldıran ve beraberindekilere Rize Çayı hediye etti.

Gemi Komutanları ayrıca Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’e de makamında ziyarette bulunarak bir müddet Başkan Metin ile görüştü.

tcg-yavuz-(f-240)-rize-limani’ni-ziyaret-etti-(5).jpgtcg-yavuz-(f-240)-rize-limani’ni-ziyaret-etti-(4).jpgtcg-yavuz-(f-240)-rize-limani’ni-ziyaret-etti-(6).jpgtcg-yavuz-(f-240)-rize-limani’ni-ziyaret-etti-(1).jpg