Tebriz Üniversitesi Heyeti RTEÜ Rektörü Karaman'ı Ziyaret Etti

Tebriz Üniversitesi Heyeti RTEÜ Rektörü Karaman'ı Ziyaret Etti
İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Reza Baghban Kondori, beraberindeki Tebriz Üniversitesi heyetiyle Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman'ı ziyaret etti.

İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Reza Baghban Kondori, beraberinde Ticari Ataşe Mohammad Yazdanpanah, Tebriz Üniversitesi Araştırma ve Teknoloji Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asgar Asgari, Öğrenci Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hosein Emamalipur, Yeni Teknolojiler Mühendisliği Fakültesi Başkanı Prof. Dr. Saeid Golmohammedi ve İnşaat Mühendisliği Fakültesi Başkanı Prof. Dr. Naser Tagizadeh’ten oluşan heyet Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman'ı ziyaret etti.

Üniversitenin  Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda misafirlerini ağırlayan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Sayın Cumhurbaşkanımızın memleketi ve ismini taşıdığı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde sizleri konuk etmekten mutluluk duyuyoruz. Bizler aynı dinin, aynı coğrafyanın, aynı medeniyetin mensuplarıyız. Tarihten gelen bu bağı, kadim dostluğu geleceğe taşımalıyız.” ifadelerini kullandı.

tebriz-universitesi-heyeti-rteu-rektoru-karamani-ziyaret-etti-(10)-001.jpg

İran’daki üniversitelerle Türkiye’deki üniversiteler arasındaki ilişkilerin artmasının memnuniyet verici olduğunu kaydeden Rektör Karaman, üniversitelerin bir görevinin de dünya üzerinde mağdur edilen, ezilen Müslümanların haklarını korumak olduğunu söyledi.  

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, “Hem coğrafi yakınlık hem de tarihi, kültürel bağlarımız olan üniversitelerle işbirliğimizi güçlendirmek temel hedeflerimizden biridir. Bu anlamda aynı dili konuştuğumuz Tebriz bizim için ayrı bir anlam ve değer taşıyor. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak biz, Tebriz Üniversitesi ile akademik ortak faaliyet yapmaya hazırız. ”dedi.

Heyet ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile işbirliği içerisinde birçok projeyi, akademik çalışmayı hayata geçirmeye hazır olduklarını ifade ettiler.

Toplantıda RTEÜ ile İran Tebriz Üniversitesi arasında bilimsel ve uluslararası işbirliğini daha da artırmak konusunda mutabakata varıldı.

Görüşmede RTEÜ yönetiminden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin, Genel Sekreter Adnan Er, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Küçük ve Merkezi Araştırma Müdürü Doç. Dr. Hakkı Türker Akçay hazır bulundu.

Karşılıklı şilt takdimi ile sona eren ziyaretin ardından heyet, üniversiteyi gezerek birim ve bölümler hakkında bilgiler aldı.

tebriz-universitesi-heyeti-rteu-rektoru-karamani-ziyaret-etti-(9).jpgtebriz-universitesi-heyeti-rteu-rektoru-karamani-ziyaret-etti-(7).jpgtebriz-universitesi-heyeti-rteu-rektoru-karamani-ziyaret-etti-(8).jpgtebriz-universitesi-heyeti-rteu-rektoru-karamani-ziyaret-etti-(6).jpg

tebriz-universitesi-heyeti-rteu-rektoru-karamani-ziyaret-etti-(1).jpgtebriz-universitesi-heyeti-rteu-rektoru-karamani-ziyaret-etti-(2).jpgtebriz-universitesi-heyeti-rteu-rektoru-karamani-ziyaret-etti-(3).jpgtebriz-universitesi-heyeti-rteu-rektoru-karamani-ziyaret-etti-(4).jpg

tebriz-universitesi-heyeti-rteu-rektoru-karamani-ziyaret-etti-(5).jpg