"Tek Kullanımlık Sanma, Çöpe Atma" Projesi Rize'de de Uygulandı

"Tek Kullanımlık Sanma, Çöpe Atma" Projesi Rize'de de Uygulandı
Rize Gençlik Merkezi, YGS sınav sonrası israfa dikkat çekmek amacıyla sınavda dağıtılan kalem setlerini ”Tek Kullanımlık Sanma Çöpe Atma Projesi” ile topladı.

Rize Gençlik Merkezi; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce yürütülen proje doğrultusunda  şeffaf plastik kutu içerisinde toplanan kalem, kalem tıraş ve silgiden oluşan setleri köy okullarına dağıtmak üzere sınav sonrası sınava giren adaylardan topladı.

rize-genclik-merkezinden-tek-kullanimlik-sanma-cope-atma-kampanyasi-5.jpg

Gençlik ve Spor Bakanlığınca 81 İldeki Gençlik Merkezlerinde Genç Dönüşüm projesi kapsamında ”Tek Kullanımlık Sanma Çöpe Atma” sloganı ile  uygulanan kampanyaya  Rize Gençlik Merkezinden de tam destek geldi.

ÖSYM tarafından yapılan YGS sınavında dağıtılan kalem setleri sınav çıkışında Gençlik Merkezi gönüllü üyeleri tarafından toplandı. Tüm dünyanın en büyük sorunlarından biri olan israfa dikkat çekmek isteyen Rize Gençlik Merkezi, toplanan kalem setlerini ve “Bir Kitap Bin Umut” projesi ile toplanan kitapları köy okullarına hediye ediyor.

rize-genclik-merkezinden-tek-kullanimlik-sanma-cope-atma-kampanyasi-6.jpg

Kampanya ile ilgili açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik; “Amacımız israfın önüne geçmek. Belki bu küçük bir hareket ama gençlerimiz bununla beraber daha büyük işleri yapmayı öğrenecekler ve karşılık beklemeden yapılan iyiliğin hazzını yaşayacaklar. Gençlik Merkezimiz sosyal faaliyetlerine ve sosyal sorumluluk çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarımıza katılmak isteyen gençlerimizi Gençlik Merkezimize bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

rize-genclik-merkezinden-tek-kullanimlik-sanma-cope-atma-kampanyasi-3.jpg

rize-genclik-merkezinden-tek-kullanimlik-sanma-cope-atma-kampanyasi-2.jpg

rize-genclik-merkezinden-tek-kullanimlik-sanma-cope-atma-kampanyasi-1.jpg

rize-genclik-merkezinden-tek-kullanimlik-sanma-cope-atma-kampanyasi-4.jpg

rize-genclik-merkezinden-tek-kullanimlik-sanma-cope-atma-kampanyasi-7.jpg