Tekerlekli Sandalyede Harmandalı

Tekerlekli Sandalyede Harmandalı
İzmir'de biri engelli iki kişinin Harmandalı oynarken çekilen görüntüleri sosyal medyada büyük beğeni topladı.

İzmir'de biri engelli iki kişinin Harmandalı oynarken çekilen görüntüleri sosyal medyada büyük beğeni topladı.

İzmir'de bir düğünde biri engelli biri engelsiz erkek ve kadının Harmandalı oynarken çekilen görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Kısa sürede yaklaşık 2 milyon beğeni alan ve çok sayıda paylaşım yapılan videonun başrollerini herkes merak ediyordu. İkilinin, profesyonel olarak dans ettiği ve madalyaları olduğu ortaya çıktı. 2 yaşında çocuk felci geçiren 55 yaşındaki Osman Ertöz ve 44 yaşındaki Yeşim Eryiğit, insanlara örnek olmak istediklerini ifade etti.

"HEDEFİMİZ ALTIN MADALYAYI ALMAK"

2 yaşından bu yana yaşantısını tekerlekli sandalye ile sürdürdüğünü belirten Osman Ertöz, "85 yılından bu yana önce Konak, ardından Karşıyaka Belediyesinde memur olarak çalışıyorum. Ayrıca Karşıyaka Engelliler Spor Kulübünün yönetim kurulu başkanıyım. Türkiye'de tekerlekli sandalye basketbolunun kurucularındanım. Bu alanda Almanya'da düzenlenen şampiyonada 2.'lik madalyam var. Dans ise 5 yıl önce amatör olarak başlayıp profesyonel olarak devam ettiğim bir spor. Partnerimle beraber 2 yıldır Avrupa şampiyonalarında ülkemizi temsil ediyoruz. Almanya'da yapılan Avrupa şampiyonasında 5.'lik madalyası ile ülkemize döndük. Orada dansımızı Harmandalı ile başlatıp Roman havası ile bitirmiştik. Hatta biz döndükten sonra yapılan yarışmalarda kostümlerimiz ödüller aldı. Şimdi hedefimiz altın madalyayı almak. Azimli ve sıkı bir çalışma içerisindeyiz. Ekimde Slovakya'da yapılacak dünya şampiyonasına, kasımda da Polonya'daki Avrupa şampiyonasına katılacağız" dedi.

"BİR ANDA KENDİMİZİ SAHNEDE BULDUK"

Düğünde çekilen video hakkında konuşan Ertöz, "Video, yeğenim Alper Gür'ün düğününde Kamil Batuhan Toptan tarafından çekilmiş. Bugüne kadar çok sayıda videom paylaşıldı ancak hiçbiri bu kadar geri dönüş almadı. Partnerimle beraber bir anda kendimizi sahnede bulduk ve birikimlerimizi sahneye yansıttık. Görüntü, bir hafta olmadan beğeni sayısı 2 milyona ulaştı. Buna ben de şaşırdım. İyi bir izlenim oluşturduk. Kitlelere ulaşmak bizi mutlu etti. Dans edebilecek engelli bireylere örnek olmak istiyoruz" diye konuştu.

Ertöz, en büyük sorunlarının sponsor bulmak olduğunu, bütçe yetersizliği nedeniyle çoğu şampiyonaya katılamadıklarını da sözlerine ekledi.

"VİDEO PAYLAŞILDIKTAN İKİ GÜN SONRA HABERİMİZ OLDU"

Karşıyaka Halk Eğiti Merkezi Halk Oyunları Öğretmeni Yeşim Eryiğit ise "Birçok başarıya imza attık ama düğün videosuyla bu ortaya çıktı. Çeken kişiden haberimiz yoktu. Video paylaşıldıktan iki gün sonra haberimiz oldu. Birçok insan arayıp "Yeşim bu siz misiniz?" diye sordu. Videonun beğenisi hızla yükseldi ve kitlelere ulaştı. Umarım birçok insana örnek olmuşuzdur, hayatlarına bakış açılarını değiştirmişizdir" ifadelerini kullandı.

(Ceren Atmaca - Serdar Yılmaz - Sinan Yeniçeri /İHA)

Tekerlekli Sandalyede Harmandalı

Tekerlekli Sandalyede Harmandalı

Kaynak:IHA