Tekne Battı Sahibi Anjiyo Oldu

Tekne Battı Sahibi Anjiyo Oldu
Rize'nin Gündoğdu Limanı'na yanaşmaya çalışırken motoru arızalanınca kayalıklara çarparak yan yatan balıkçı teknesi, kurtarılma çalışmaları sırasında Gündoğdu Limanı'na çekilirken battı.

Karadeniz'de 3 gün önce çıktığı hamsi avının ardından Gündoğdu Limanı'na yanaşmak isterken motoru arızalanınca sürüklenen ve kayalıklara çarparak yan yatan Süleyman Topal'a ait ''Eska Baba'' isimli balıkçı teknesi, balıkçı teknelerince limana çekilmek istendi. 60-70 metre kadar çekilebilen tekne, makine dairesine dolan suyun da etkisiyle battı.

Sahil güvenlik ekipleri, tedbir amacıyla büyük teknelerin limanı giriş çıkışını durdurdu.

Kurtarma çalışmalarına katılanlardan Ahmet Tuhan, tekneyi kurtarmak için çabaladıklarını belirterek, ''Tekneyi, halatla benim tekneme bağlayarak çekmeye çalıştık ancak 60-70 metre çekebildik. Tekne içindeki suyun da etkisi ile daha fazla direnemedi ve battı. Çok uğraşmamıza rağmen başarılı olamadık'' dedi.

Öte yandan, tekne sahibi Süleyman Topal'ın dün gece fenalaştığı ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde anjiyo yapıldığı öğrenildi. Üç gündür teknesini kurtarmak için uğraşan Topal'ın aşırı yorgunluk ve stres yaşadığı kaydedildi.

tekne-batti.jpg

Bu arada, Topal'ın tekneyi banka kredisi ile aldığı, borçlarını ödemeye devam ettiği belirtildi.

Kazanın ardından teknedeki 14 mürettebat çevredeki balıkçılar tarafından kayıklarla kurtarılmıştı. Yan yatan ve içindeki bir miktar hamsi denize dökülen balıkçı teknesi, önce römork ve büyük balıkçı tekneleriyle çekilmeye çalışılmış, ardından dalgakıran ile tekne arasına kaya doldurup yol yaparak tekneyi kurtarma yoluna gidilmişti. Ancak kurtarma çabaları sonuç vermemişti.