Teksas'da askeri üsse saldırı: 12 ÖLÜ (VİDEO)

Teksas'da askeri üsse saldırı: 12 ÖLÜ (VİDEO)
ABD'nin Teksas eyaletindeki bir askeri üste düzenlenen silahlı saldırıda, 12 kişinin öldüğü bildirildi.

Fox televizyon kanalının Fort Hood Üssü'ndeki yetkililere dayanarak verdiği haberde, saldırıda 12 kişinin öldüğü, 31 kişinin de yaralandığı belirtildi.

50 bin askerin görev yaptığı 4. Piyade Tümeni olara kabul edilen askeri birlikte 21.30'da meydana gelen olayda 2 silahlı kişi askerlerin yoğun olduğu binaya ateş ediyorlar. M16 silahı kullanılmış ve kişilerin birinin asker kıyafetli olduğu iddia ediliyor. Çatışmanın askerler arasında çete çatışması olabileceği de belirtiliyor.

 MSNBC kanalı, saldırganlardan birinin yakalandığını, diğerinin ise kaçtığını kaydetti.

Üste olağanüstü durum ilan edildiği belirtildi.

Amerikan ordusunun da bu saldırıyı ve saldırıda ölü ve yaralılar bulunduğunu doğruladığı bildirildi.

amerikada-usse-silahli-saldiri-teksas.jpg

Öte yandan saldırganlardan birisinin ölü, iki kişinin de yaralı yakalandığı kaydediliyor. Saldırı sonrası ülkedeki tüm askeri üslerde geniş güvenlik önlemlerinin alındığı bildiriliyor.

Öte yandan Üs sözcüsü Korgeneral Bob Cone, olayla ilgili düzenlediği basın toplantısında, saldırıda yaralananların sayısının 31 olduğunu kaydetti.

Saldırganlardan birinin öldürüldüğünü, 2'sinin ise yakalandığını belirten Cone, bu kişilerin tamamının ABD askeri olduklarını bildirdi.

Saldırının askerler için tıbbi gözlemler yapılan Askeri Haz ırlık Merkezi'nde meydana geldiğini belirten Cone, olayın bir askerin elinde 2 tabancayla ateş etmesiyle başladığını dile getirdi.