Teleferik Projesi Hayata Geçiriliyor

Teleferik Projesi Hayata Geçiriliyor
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, en önemli projelerinden olan teleferik projesinin planını yaptıklarını, bu dönem içinde projeye başlayacaklarını belirtti.

Bakırcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, senede ortalama 35 ile 50 ton arasında asfalt çalışması yaptıklarını belirterek, ''Bu çalışmayı yaz mevsimi gelmeden yapmayı hedefliyordum. Ama hava şartlarının uygun olmaması nedeniyle yapamadık. Programladığımız şekilde asfaltlama çalışması sürüyor. Doğalgaz firması, kazdığı yerleri yapmadı. Bu da bize sıkıntı oluşturuyor ama bunları da yapmaya çalışıyoruz'' dedi.

Belediye tarafından yapılan Atatürk Caddesi ve Şeytan Sokağı'ndaki çalışmaların bittiğini ve hizmete açıldıklarını, Ekrem Orhon Mahallesi'ndeki otopark çalışmasının ise yüzde 90 bittiğini anlatan Bakırcı, ''Türk Telekom Çağrı Merkezi olacağı için binaya arka tarafından merdiven yapılması gerekiyor. Projesini bekliyoruz. Bu proje bize de heyecan veriyor. Belediye olarak elimizden geldiğince yasalar çerçevesinde yapmaya çalışıyoruz'' diye konuştu.

Bakırcı, en önemli projelerinden olan teleferik projesinin planını yaptıklarını, bu dönem içinde projeye başlayacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu: ''En önemli projelerden olan Güney Çevre Yolunun projesi yapıldı. Belediye bütçesi ile yapılması mümkün değildi. Karayolları ağına alındı. Gelecek ayın başında ihalesi yapılacak. Bu yol Rize trafiğine ciddi rahatlama getirecek. Bu yol yapılmadığı sürece trafiği rahatlatmamız mümkün değil. 2004'ten bugüne kadar ilimizde araç sayısı yüzde 40 civarında artmış. Bu da ister istemez trafik sorunu oluşturuyor. Bunu şehri dışarıya açtıkça aşabiliriz. Güney Çevre Yolunu Salarha Tüneli ile beslersek, Menderes Bulvarı'nın yükünü hafifletmiş oluruz. Çünkü Menderes Bulvarı'nı büyütmemiz mümkün değil. O bölgeye gidecek araçlar Menderes Bulvarı'nı kullanmadan, şehir merkezine yük olmadan tüneli kullanarak o bölgeye gidebilecek. Bu da Rize trafiğini rahatlatacaktır. Tünelin uzunluğu 2.5 kilometre civarında olacak. Maliyeti de 25 milyon dolar civarında olabilir.''

Bakırcı, Hamam Deresi güzergahını Atatürk, Cumhuriyet caddeleri gibi ciddi bir cadde haline getireceklerini, bu çalışma sayesinde bölgede kendiliğinden kentsel dönüşüm gerçekleşmiş olacağını söyledi.

Halil Bakırcı, bu dönem milletvekili seçimlerinde AK Parti'nin 3 milletvekilliğini de kazanacağını tahmin ettiğini belirterek, şunları kaydetti: ''Milletvekili profiline baktığımızda, Cumhuriyet tarihinin en olumlu listesi. Başbakanımız Rize'den aday değil ama her türlü projemize destek veriyor. Bürokratik anlamda tecrübesi olan, her an ulaşabileceğimiz bir bakanımız var. Hasan Karal uzun yıllar Rize'de siyaset yaptı, herkesi tanıyor. Nusret Bayraktar ise belediye başkanlığı, milletvekilliği yaptı. Yerel yöneticiliği iyi biliyor. Belediyelerin teknik işlerini en rahat çözebilecek bir kişi. Siyasetin yanında iş adamları da bizlere destek verirse, bu dönemi çok iyi değerlendirebilirsek, Rize'de şu ana kadar yapmakta zorlandığımız pek çok işi şimdi yapabileceğiz.''