Teleferik Projesine Start

Teleferik Projesine Start
Yaklaşık iki yıl önce Belediye Başkanı Halil Bakırcı tarafından avam projesi hazırlatılan Teleferik Projesi Meclis gündemine taşındı. Meclisin kabul ettiği proje için çalışmalar başlatıldı.

Proje ile şehrin turizminin daha da gelişeceğini belirten Başkan Bakırcı, Dağbaşı bölgesinde turizme yönelik yatırımların yapılması için sürekli vatandaşlarımızı teşvik ettik. Belediye olarak bizde fiziki çalışmalara önem verdik, ulaşımı kolaylaştırdık. Dağbaşı, insanımızın istirahat mekanı oldu. Bunu daha ileri taşımak için Çaykur önü sahil parkından Dağbaşına (Şahin Tepesi Yanı) teleferik yapılması gerektiğini düşündük. İki yıl evvel avam projesini hazırladığımız çalışmamızı Belediye Meclisimize taşıdık. Meclis üyelerimizce de çok beğenilen proje için; kesin güzergah tespiti, ilgili etüt ve projelerin çizdirilmesi, teleferik güzergahının plana işlenmesi gibi çalışmaları hemen başlattık.

teleferik-1.jpg

Sanayi Bakanlığının son yaptığı araştırmaya göre; ülkemizde farklı kategorilerde 72 adet teleferik olduğu bunun yaklaşık 10 tanesinin turizm amaçlı kullanıldığı görülmektedir.

Teleferik projesi ile Rize,  ülkemizde sayılı iller arasında yerini alacaktır. Şehrimizin vizyonunu genişletecek bu Turizm yatırımını bir an önce tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

teleferik-2.jpg