Telegram'a katıldı bildirimi kapatma işlemi nasıl yapılır?

Telegram'a katıldı bildirimi kapatma işlemi nasıl yapılır?
WhatsApp’ın gündeme bomba gibi düşen Gizlilik Politikası’nı değiştirmesinin ardından pek çok kullanıcı alternatif mesajlaşma uygulamaları arayışına girdi. Bu bağlamda Telegram’a olan talep ciddi derecede arttı.

Facebook'un bünyesinde yer alan WhatsApp, kullanıcıları verilerini toplayıp işleyeceğini açıklamıştı. Bu açıklamadan sonra mahremiyete önem veren kullanıcılar Telegram ve Signal gibi uygulamalar yönelmeye başlamıştı. Herkesin bir anda Telegram kullanmaya başlaması telefonları Telegram kişi katıldı bildirimi ile boğdu. Peki, Telegram'a katıldı bildirimi kapatma işlemi nasıl yapılır?

Telegram kişi katıldı bildirimi kapatma işlemi nasıl yapılır?

Telegram, diğer uygulamalar gibi platformda yer alan hareketleri anlık bildirim ile kullanıcılara sunuyor. Bu bildirimler arasında "Kişi Telegram’a Katıldı" yer alıyor. Bu bildirimi son günlerde bildiğiniz gibi herkes görmeye başladı. Çünkü Telegram'ın kullanıcı sayısında bir anda patlama yaşandı. Bu bildirimi kapatabileceğinizi biliyor muydunuz?

Telegram'da Telegram'a katıldı bildirimini kapatmak çok kolay. Bunun için Telegram uygulamasını açın. Alt bölümde yer alan Ayarlar bölümüne tıklayın. Ayarlar bölümünden de Bildirimler ve Sesler bölümünü açın. Bildirimler ve Sesler ekranında yer alan "Yeni Kişiler" seçeneğini pasif hale getirin. İşte bu kadar basit.

Yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra rehberinizdeki Telegram'a katılan kişilerin bildirimini almayacaksınız. Bu yöntemin hem Android hem de iOS uygulamaları için geçerli olduğunu belirtelim. 

Telegram'ın WhatsApp Web gibi hem tarayıcıdan hem de masaüstü uygulamalarından kullanabileceğinizi hatırlatalım. Eğer gizliliğinize önem veriyorsanız sadece Telegram'a geçmek de çözüm değil.

WhatsApp'ı silmek veya hesabı kapatmak çözüm değil

Facebook'un çatısı altında, Facebook, Messenger, Instagram ve WhatsApp yer alıyor. Gizliliğiniz için bu dört platformda da uzak durmanız gerekiyor. Yani tek başına WhatsApp'ı silmek veya hesabınızı kapatmak çözüm değil.

WhatsApp'ın bu veri toplama olayı Avrupa Birliği'ne bağlı ülkelerde geçerli olmayacak. Avrupalılar, veri toplamaya izin vermese bile WhatsApp'ı kullanabilecek. Ancak Türkiye'de maalesef ki böyle bir durum söz konusu değil. Eğer verilerinizi WhatsApp'a emanet etmezseniz uygulamayı kullanamıyorsunuz.