Telekom'dan Rize Çıkarması

Telekom'dan Rize Çıkarması
Kuzey 2. Bölge Müdürlüğü’nce aylık olarak yapılması planlanan “ İl Telekom Müdürleri İstişare Toplantılarının” birincisi; Rize İl Telekom Müdürlüğü’nde gerçekleşti.

Kuzey 2. Bölge Müdürlüğü’nce  aylık olarak yapılması planlanan “ İl Telekom Müdürleri İstişare Toplantılarının”  birincisi;  Bölge Telekom Müdürü İsa ÖMÜR başkanlığında Rize İl Telekom Müdürlüğü’nde gerçekleşti.

Toplantıda  Rize İl Telekom Müdürü Rüstem KOÇAL’ın, Rize İl Telekom Müdürlüğü ile ilgili sunumundan sonra, Bölge gündemleri görüşüldü. Mevcut durum değerlendirilirken; 2010 yılı ile  ilgili hedefler belirlendi. Toplantının ardından Rize İl Telekom Müdürü Rüstem KOÇAL şu açıklamayı yaptı. ”Türkiye’nin Telekomünikasyon Devi Türk Telekom Teknolojide Değişim ve Dönüşümün öncüsü olduğu gibi, sosyal  sorumluluk projeleri de Ülkemize önemli katkılar yapmaktadır. Bu kapsamda Türk Telekom  İlimize, 32 derslikli Ardeşen Türk Telekom Lisesi, 20 derslikli Pekmezli Güzel Sanatlar Lisesinin yanı sıra Pazarköy’de 200 kişilik kız-erkek öğrenci yurdu ve spor salonu inşa ederek  toplam 11.000.000 TL katkı yapmıştır.

Yine M.E. B. projesi kapsamında 208 okula ADSL(İnternet) hizmeti verilmiştir. Ayrıca merkez İlçe dahil toplam 12 İlçe merkezinde internet evleri kurulmuş bu merkezlerin bilgisayar, masa, sandalye, yazıcı ve klima ihtiyaçları Türk Telekom tarafından karşılanmıştır. Ayrıca Türk Telekomünikasyon A.Ş. tarafından “Eğitime %100 Destek Projesi” kapsamında, Rize Milli Eğitim Müdürlüğünün talep ettiği; Kamu ortaöğretim  9. ve  10. sınıflarda okuyan toplam  11.448 öğrencinin kullanımı için “Vitamin Eğitim Yazılımları”  bedelsiz verilmesi şirketimizce uygun karşılanmıştır. Türk Telekom Kent güvenliği konusunda birçok İl’de Kent Güvenlik Yönetim Sistemi(MOBESE) altyapıları kurmuştur. Bu konuda Rize İli, Emniyet Müdürümüz Sayın Şammaz Demirtaş’ın yoğun gayret ve destekleriyle İstanbul’dan sonra MOBESE kurulan ikinci şehir olmuştur. 

Rize İli bu konuda diğer illerimize örnek olmuştur. Anadolu’daki birçok İlde MOBESE kurulmasına öncülük etmiştir. Ardından Pazar İlçemizde de başarılı bir MOBESE projesi gerçekleştirilmiştir. Şirketimiz, Hizmet seviye taahhüdü gereğince Köy, Kent, kırsal ve Yayla demeden tüm santralleri dijitalleştirerek; kırsalla kent arasındaki hizmet farkını ortadan kaldırmıştır. Bu kapsamda İlimizde 92 adet santral tamamen değiştirilmiştir. Yakın geleceğin teknolojisi olarak karşımıza çıkan  IPTV(internet protokollü televizyon), WEB TV  ve VDSL2  teknolojilerinin müşterilere ulaştırılabilmesi için  bakır kablodan Fiber-Optik kabloya geçiş çalışmaları hızla devam etmektedir. Bu  proje kapsamında İlimiz Bölgemizde birinci durumda olup, toplam 65 lokasyona geniş bant OUTDOOR kabinler kurulmuştur. Yılsonuna kadar İl merkezi  ve İlçe merkezlerinde yaşayan müşterilerimizin büyük çoğunluğuna 32 Mbit/sn. kadar hızlı internet ve diğer katma değerli servisleri verebiliyor olacağız. Rize İl Telekom Müdürlüğü olarak amacımız; İletişimde müşterilerimizi geleceğe taşıyan en doğru adres olmaktır.”diye konuştu.

4.20100117134138..jpg