Temel Yenidoğan Bakımı Eğitimi ile Yenidoğan Ölümleri Azaltılıyor

Temel Yenidoğan Bakımı Eğitimi ile Yenidoğan Ölümleri Azaltılıyor
Rize'de sağlık personellerine Temel Yenidoğan Bakımı eğitimi verildi.

Yüksek teknolojiye dayalı, pahalı ve uzman ağırlıklı hastane bakımıyla birlikte temel yenidoğan bakım hizmetlerinin geliştirilmesi, yenidoğan ölümlerini azaltmada kritik önem taşıyor. Dünyadaki yenidoğan ölümlerinin %41-72'sini önleyebilecek potansiyele sahip temel yenidoğan bakımı, tüm sağlık çalışanlarına kapsamlı bir şekilde verilmesi gereken bir eğitim içeriği.

Bu kapsamda, Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan eğitim programı ile ülke genelinde temel yenidoğan bakımında standardizasyon ve güncel bilgilerin kullanımı hedefleniyor. Program, bakanlığın yenidoğana yönelik yürüttüğü programları bütüncül bir bakış açısıyla sunarak sağlık personelinin bilgi ve becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor. Eğitim içeriğinde, sağlıklı doğan yenidoğanın alması gereken temel bakım uygulamaları detaylı bir şekilde ele alınıyor.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Dr. Öğr. Üyesi İlknur Merve Ayazoğlu, Uzm. Dr. Dilek Bektaş, Ebe Eda Kulaksız Yazıcı ve Ebe Semahat Terzi Demirbaş'ın katkılarıyla sağlık personellerine Temel Yenidoğan Bakımı eğitimi verildi.

Eğitimde; göbek bakımı, canlandırma ihtiyacını belirleme, olağan bakım, hipotermiden korunma, K vitamini uygulaması, göz bakımı, erken emzirme, ulusal programda yer alan taramalar, işitme taraması, aşılar, anneye danışmanlık konuları işlendi.

Eğitim sonunda başarılı olan kursiyerlere Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Halit Baykal ve diğer yöneticiler tarafından sertifikaları takdim edildi.

saglik-personellerine-yonelik-temel-yenidogan-bakimi-egitimi-1.jpg

saglik-personellerine-yonelik-temel-yenidogan-bakimi-egitimi-2.jpg

saglik-personellerine-yonelik-temel-yenidogan-bakimi-egitimi-3.jpg

saglik-personellerine-yonelik-temel-yenidogan-bakimi-egitimi-4.jpg

saglik-personellerine-yonelik-temel-yenidogan-bakimi-egitimi-5.jpg

saglik-personellerine-yonelik-temel-yenidogan-bakimi-egitimi-6.jpg

saglik-personellerine-yonelik-temel-yenidogan-bakimi-egitimi-7.jpg

saglik-personellerine-yonelik-temel-yenidogan-bakimi-egitimi-8.jpg

saglik-personellerine-yonelik-temel-yenidogan-bakimi-egitimi-9.jpg

saglik-personellerine-yonelik-temel-yenidogan-bakimi-egitimi-10.jpg

saglik-personellerine-yonelik-temel-yenidogan-bakimi-egitimi-11.jpg

saglik-personellerine-yonelik-temel-yenidogan-bakimi-egitimi-12.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum