Temizel: Rize'de İşletmeler Zor Duruma Düşecek

Temizel: Rize'de İşletmeler Zor Duruma Düşecek
Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, MÜSİAD Rize'de projelerden bahsetti, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Temizel ise Rize’de işletmelerin zor duruma düşeceğini kaydetti.

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, 19 Ocak 2013 tarihinde gerçekleşecek MÜSİAD Rize Şube Kongresinde başkanlığa aday olmayarak başkanlığı Başkan Yardımcısı Mahmud Dabak'a devredecek olan MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cem Temizel ile MÜSİAD Yönetim Kurulu üyelerine ziyarette bulunarak Rize'nin projeleri hakkında görüş alışverişinde bulundu. Temizel ise 5084 sayılı teşvik yasasının kaldırılmasıyla Rize’de işletmelerin zor duruma düşeceğini ifade etti.

Rize Milletvekili Hasan Karal ve beraberindeki Ak Parti il yöneticileri Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesi'ni ziyaret etti. MÜSİAD Rize Şube Başkanlığında gerçekleşen ziyarette, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Cem Temizel ve yönetim kurulu üyeleri bulundular. Sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette, Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, istişare ve görüş alışverişinde bulundu.

hasan-karal-musiad-rizede-1.jpg

MÜSİAD Rize Şube Başkanı Cem Temizel buradaki konuşmasında, 5084 sayılı teşvik yasasının kaldırılmasıyla Rize’de işletmelerin zor duruma düşeceğini belirterek, “Bu nedenle birçok işyeri kapanacak ya da kayıt dışılığa kayacak. Dolayısıyla teşvik yasasının sona ermesiyle bölgede zaten var olan işsizlik sorunu daha da artacak” dedi.

5084 teşvik yasasıyla ilgili konuşmasında Temizel, “Yasanın sağladığı SSK prim indirimleri sayesinde, işletmelerimizde sigortalı çalışanların sayısı arttı. Bugün birçok kişi, bu yasa sayesinde istihdam ediliyor. Yürürlük süresi yılsonunda tamamlanacak olan yasanın devamı sağlanmazsa, SSK primlerindeki indirim ortadan kalkacak ve bölgemizdeki işverenler çok büyük bir maliyet yüküyle karşı karşıya kalacaklardır. Bu durumda, doğal olarak her bir işveren çeşitli tedbirlere başvuracak. Bu tedbirlerin başında da işçi çıkarma gelecektir. Bu noktada konuyu takip etmenizin çok isabetli olacağını düşünüyorum.” dedi.

Temizel, “Kaldırılması kesinleşen 5084 teşvik yasasının, bölgeler arası kalkınmışlık farklılıkları, işsizlik, göç ve diğer sosyal sorunlar açısından bakılarak yatırım maliyetlerinin yüksek olduğu ve metropol kentlere göre rekabet gücümüzün zayıf olduğu ilimizin, bu kapsamın dışında tutularak yasanın kademeli olarak kaldırılması gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

hasan-karal-musiad-rizede-3.jpg

Rize Milletvekili Hasan Karal ise, yapılması planlanan havaalanı ve modern gençlik merkezi yapılması, yaklaşan R.T.S.O. seçimi ve yapımı devam eden projelerden güney çevre yolu, Ovit tüneli, organize sanayi bölgesi çalışmaları hakkında bilgi verdi.

hasan-karal-musiad-rizede-2.jpg