Temizlik İşçilerine Şüpheli Paket Eğitimi

Temizlik İşçilerine Şüpheli Paket Eğitimi
Son günlerde Terör örgütü’nün kanlı planları’nın artması üzerine Rize Belediyesi Temizlik işçilerine patlayıcı maddeleri konu alan bir seminer verildi.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bomba İmha İnceleme Amirliği tarafından Rize Belediyesi Temizlik işçilerine Patlayıcı Maddelerin tanımıyla ilgili verilen seminerde bomba çeşitleri tanıtıldı.

İskenderun’da kısa bir süre önce Belediye Temizlik işçilerinin bulmuş olduğu el bombası’nın hareketli saatler yaşatmasının ardından, olası bir tehlikeye mehil vermeden etkisiz hale getirilmesi sevindirici olmuştu. Benzer olayların Rize’de de yaşanabileceği kuşkusuyla yola çıkan Rize İl Enmiyet Müdürlüğü Bomba İmha Uzmanları ilimizde görev yapan temizlik işçilerine vermiş olukları seminerde, bomba çeşitlerini, görünümünün nasıl olduğunu ve olası bir karşılaşma anında ne yapacakları konusunda işçilere uygulamalı eğitim verdiler.

h.20120216114957.jpg

İlk olarak patlayıcı madde çeşitlerini işçilere gösteren Bomba İmha Uzmanları bu gibi durumla karşılaşmaları halinde ilk yapacakları söz konusu şüheli paket ve maddeyi kesinlikle kurcalamamaları ve çevreye kimseyi yaklaştırmamaları, sonrasında 155 Polis İmdat telefonundan ihbarda bulunmaları konusunda bilgiler verildi.