Tepe: Rize'de Mesai Saatleri Dışında Nöbetçi Eczane Sayısı 3 Olacak

Tepe: Rize'de Mesai Saatleri Dışında Nöbetçi Eczane Sayısı 3 Olacak
Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yakın zamanda Rize merkezde 2, Eğitim ve Araştırma Hastanesi bölgesinde 1 olmak üzere şehir merkezinde 3 nöbetçi eczanenin açık tutulacağını söyledi.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Türk Eczacılar Birliği 18.Bölge Trabzon Eczacı Odası’nın aldığı kararla aralarında Rize’nin de yer aldığı odaya bağlı illerde Cumartesi günleri nöbetçi eczane sistemine geçildiğini kaydetti.

Trabzon Eczacı Odası’nın kararıyla geride bıraktığımız Cumartesi gününden itibaren uygulanmaya başlayan cumartesi günleri 08.00 – 18.00 saatleri arasında şehir merkezinde tüm eczaneler kapalı olacak, 3 eczane nöbetçi olacağı yönündeki kararının Rize’de de uygulanmaya başladığını kaydeden İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, buna karşılık kendilerinin de odadan her gün mesai saatleri dışı ile resmi tatil ve bayramlarda Rize kent merkezinde 2’si merkezde, 1’i Eğitim ve Araştırma Hastanesi mevkiinde olmak üzere toplam 3 eczanenin nöbetçi olarak açık tutulmasını talep ettiklerini ve talebin kabul edilmesiyle yakın tarihten itibaren Rize kent merkezinde toplam 3 eczanenin nöbetçi olarak açık olacağını belirtti.

Tepe, kent merkezinde nöbetçi eczane sayısının 3’e çıkartılmasının vatandaşların lehine olacağını ve nöbetçi eczanelere ulaşımda kolaylık sağlayacağını belirterek, mümkün mertebe nöbetçi eczanelerin aynı yerde bulunmayacağını ve farklı bölgelerde olacağını kaydederek, nöbetçi eczane listesinin de aynı oda tarafından tutulduğunu ifade etti.