Tepe'den Tıp Bayramı Mesajı

Tepe'den Tıp Bayramı Mesajı
Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, sağlık haftası ve 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla sağlık çalışanlarının bayramını kutlayan bir mesaj yayımladı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, 14 Mart Tıp bayramının ilk kez 1919 yılında, işgal altındaki İstanbul’da bir devresini Çanakkale’de şehit vermiş olan tıp öğrencileri tarafından kutlanmaya başlandığını hatırlattığı mesajında "Rize'de aşılmaz denilen sorunlar hep birlikte aşıldı ve sağlıkta çok önemli yol alındı. İl merkezi ve ilçelerdeki hastanelerinin, vatandaşlarımızın yaralarına merhem olduğunu bildiren Tepe, Rize’de sağlıklı geleceğe doğru hızla ilerliyoruz. Dünden bugüne gelmemizde insanlara daha sağlıklı bir yaşam sunmak için, kendini bu onurlu mesleğe adayan, insanı yaşatmayı ve acısını azaltmayı amaç edinen, gece gündüz kar, çamur, bayram tatil demeden insanların daha sağlıklı ve kaliteli yaşaması için hiçbir çabayı esirgemeyen sağlık hizmetlerinin her alanında görevini hep zamanında ve fedakarca yapan tüm sağlık çalışanlarının tıp bayramlarını kutlar, başarılarının devamını ve sağlıklı günler geçirmesini dilerim." dedi.

İşte Dr. Tepe'nin 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı o mesaj: Ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcı kabul edilen  ‘’Tıbbıhane-i Amire’nin ’’  14 Mart 1827’de açılmasının yıldönümü sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır. İlk kez 1919 yılında, işgal altındaki İstanbul’da bir devresini Çanakkale’de şehit vermiş olan tıp öğrencileri tarafından kutlanmıştır. Günümüze kadar gelen bu kutlamalar içinde bulunduğumuz haftada da sağlık haftası olarak adlandırılmaktadır.

Doğuştan gelen temel bir insan hakkı olan Sağlık hizmetlerinin herkese eşit ve yeterli bir şekilde ulaşması tüm sağlık çalışanlarının başta gelen hedefidir. Hekimlik, direkt olarak, insan yaşamını konu alan bir meslektir. "Yaşatma ve iyileştirme' sorumluluğu, bu mesleğin temelinde, özünde yer alır. Bu yönü, hekimliği, belki de en zor ve sorumluluğu en ağır mesleklerden birisi haline getirmiştir. Biz hekimler mesleği icra etmeye bir yemin ile başlarız. Bu yemini edip göreve başlayan her hekim, hiçbir ayrım gözetmeksizin, bütün insanlara, sevgiyle, saygıyla, hoşgörüyle, sabırla, özveriyle hizmet sunmayı ilke edinmişizdir.    "Hekimlik yaşamı boyunca da bu taahhüdünü yerine getirmek için didinir, gayret eder, bazen gözyaşlarını içine akıtarak insanımızın gözyaşını dindirmeye çalışır".

Kutsal bir görevi ifa ederek vatandaşlarımızın erişebilir ve etkin sağlık hizmeti alabilmesi için özveriyle çalışan  siz hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımıza büyük görevler ve sorumluluklar düşmektedir.

‘’Her şeyin başı sağlık'’ diyerek yola çıktığımızdan günden bugüne kadar, ilimizde  aşılmaz denilen sorunları hep birlikte aştık ve sağlıkta çok yol aldık. İl merkezi ve ilçelerdeki hastanelerimiz, vatandaşlarımızın  yaralarına merhem oldu. Rize’de  sağlıklı geleceğe doğru hızla ilerliyoruz. Dünden bugüne gelmemizde insanlara daha sağlıklı bir yaşam sunmak için, kendini bu onurlu mesleğe adayan , insanı yaşatmayı ve acısını azaltmayı amaç edinen, gece gündüz kar, çamur, bayram tatil demeden insanların daha sağlıklı ve kaliteli yaşaması için hiçbir çabayı esirgemeyen sağlık hizmetlerinin her alanında görevini hep zamanında ve fedakarca yapan tüm sağlık çalışanlarının tıp bayramlarını kutlar, başarılarının devamını ve sağlıklı günler geçirmesini dilerim.