Terim'i ipe götüren 7 ölümcül hata

Terim'i ipe götüren 7 ölümcül hata
İşte ay yıldızlı takımımızın Finlandiya, Letonya, Macaristan gibi ülkelerin bile geride kalmasına sebep olan Terim'in hataları :
Ay yıldızlı takımımızın 2010 biletini kaçırmasında Fatih Terim'in ölümcül günahları direkt rol oynadı. Grupta 9 maçta 15 puan kaybedip, elemelere katılan 53 ülkeden 28'ine geçilen A Milliler'in bu başarısızlığında Terim hatalarıyla suçlular listesinde 1.'lik kürsüsüne çıktı.

Vatan Spor'un haberine göre millilerimizi Finlandiya, Macaristan, K.İrlanda, Letonya, Litvanya, Belarus, Avusturya gibi ülkelerin bile gerisinde kalmasına neden olan Fatih Terim'in hataları şöyle:

1. RAKİPLERLE KAVGA ETTİ: Terim, Belçika ve Bosna maçlarında rakip ülkelerin hocaları Vercauteren ve Blazeviç'le kavga etti. Bu olaylarla hem motivasyon özelliğini yitirdi hem oyuncularını iyice gerip etkisiz eleman haline getirdi. Bosna'da en çok ihtiyaç duyulan anda oyundan atıldı.

2. OYUNCULARA HAKARET: İspanya'ya Ali Sami Yen'de kaybettiğimiz 2-1'lik maç sonrası, “Çaylaklar gibiydiniz. Beni bitirdiniz, rahatladınız mı?” diye takıma fırça attı. Nihat'a “Piyasa mı yapıyorsun? İspanya Kralı mısın?”, Tuncay'a “Sana güvenmiştim, sahada yoksun”, Volkan'a “Bıktırdın” diye sert eleştiriler getirdi. Oyunculara hakaret edince ipler koptu. En yakını Emre Belözoğlu bile bu maçtan sonra soyunma odasında hocası Fatih Terim ile tartıştı.

3. BİR AURELİO BULAMADI: Mehmet Aurelio sakatlandı, koca ülkeden bir tane yerli Aurelio bulamadı. Çok sayıda isim denedi, istikrarı sağlayamadı. Her maçtan önce “En büyük eksiğimiz Mehmet Aurelio” diyerek yerine oynayacak olanları daha başlamadan bitirdi.

4. ORGANİZASYON YOK: Her maça başka 11, başka bir felsefe ile çıktı. Ne oyun taktiği olarak ne de oyun felsefesi olarak ülkeyi memnun edemedi. Egosu futbol gerçeklerinin hep önüne geçti. Kavga etmekle futbol oynamayı karıştırdı. Avrupa Şampiyonası'nın rüzgârını kullanamadı. O rüzgârdan ters etkilendi.

5. DEFANSI TOPARLAYAMADI: Milliler ilk 8 maçta 8 gol yerken bunların 5'i ölü toplardan geldi. Defansı 'adam' edemedi. G.Saray ve F.Bahçe'nin fiziksel çöküş yaşadığı dönemde buna ilaç olabilecek yenilik getiremedi. Ayakta durmakta zorlanan G.Saraylı ve F.Bahçeliler'e mahkûm kaldı. Yeni ve taze isimleri hiç görmedi, görmek istemedi.

6. FATİH'İ HİÇ DÜŞÜNMEDİ: Takım sürekli gol krizi yaşadı ama çözüm bulamadı. Dökülen Nihat'ta ısrar etti, Fatih Tekke'yi aklının ucundan geçirmedi. Gökdeniz EURO 2008 kadrosundaydı. En kritik yerlerde oynuyordu. Dünya Kupası yolunda onu da sildi.

7. KARA LİSTEYE GİRDİK: Fatih Terim'in kabarık sabıkalı dosyası nedeniyle hakemler bize hep 'antipatik' baktı. UEFA, Terim için hakemleri her maç öncesi uyarırken cılız bir tepkide bile saha dışına yollandı. Bu o anlık değil, geçmişinin eseriydi.