Terör Operasyonu 2 İŞİD Üyesi Yakalandı

Terör Operasyonu 2 İŞİD Üyesi Yakalandı
Rize ve Giresun ortaklı operasyonda biri terör örgütü üyesi, diğeri cezaevi firarisi olduğu iddia edilen 2 kişi yakalandı.

Giresun'da terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen kişi ile bir cezaevi firarisi yakalandı. Giresun Emniyet Müdürlüğü ekipleri Keşap ilçesinde bulunan yarı açık cezaevinde firar eden A.D. isimli hükümlünün, Rize ilinden geldiği ve daha önceden irtibatlı olduğu öğrenilen M.M.Ç. isimli IŞİD üyesi ile buluşarak çatışma bölgesine kaçacağı bilgisine ulaştı. Polisin yaptığı titiz çalışma sonucunda her 2 militan Keşap ilçesinde buluştuğu sırada terörle mücadele ekiplerinin düzenlediği operasyonuyla kıskıvrak yakalandı.

Alınan biliye göre, Rize Emniyet Müdürlüğünün terör örgütü El Nusra üyesi olduğu iddiasıyla takip ettiği M.M.Ç, Giresun'un Keşap ilçesindeki Açık Cezaevi'nden firar eden A.D. ile Keşap'ta bir araya geldi.

Giresun Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin operasyonuyla Keşap'ta yakalanan şahıslardan A.D. emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Giresun E Tipi Kapalı Cezaevine götürüldü.

M.M.Ç ise götürüldüğü Rize Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinden sonra Cumhuriyet Başsavcılığınca sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.