Terör Saldırısında Eşiyle Birlikte Ölen Öğretmenin Hayali Anne Olmaktı

Terör Saldırısında Eşiyle Birlikte Ölen Öğretmenin Hayali Anne Olmaktı
Adana'dan katıldıkları Ankara'daki Barış Mitingi'ne yapılan bombalı saldırılarda makinist eşiyle birlikte hayatını kaybeden öğretmen Gülhan Elmascan,...

Adana'dan katıldıkları Ankara'daki Barış Mitingi'ne yapılan bombalı saldırılarda makinist eşiyle birlikte hayatını kaybeden öğretmen Gülhan Elmascan, görev yaptığı okulda gözyaşları içinde anıldı. Elmascan'ın birlikte görev yaptığı mesai arkadaşı, Gülhan'ın çocuk sahibi olmayı düşündüğünü söyledi.

Henüz bir yıllık evli çift Yılmaz ve Gülhan Elmascan (25), Barış Mitingi'ne katılmak için gittikleri Ankara Garı'nı hedef alan canlı bombalar nedeniyle beraberindeki 10 Ekim Cumartesi günü 95 kişiyle hayatını kaybetti. Gülhan Elmascan, dün Konya Ereğli'deki Zengen Mahallesi'nde toprağa verildi.

Eğitim-Sen Adana Şubesi, Gülhan Elmascan'ın Adana'da Rehber Öğretmen görev yaptığı Celalettin Sayhan İlkokulu'nda anma etkinliği düzenledi. Elmascan'ın odasına ve öğretmenler odasına meslektaşları gözyaşları içerisinde karanfil bırakıp, posterini astı.

Eğitim-Sen üyelerince okul kapısında yapılan basın açıklamasında teröre karşı lanet okundu. Gülhan Elmascan'ın Ankara'da da beraber olduğu çalışma arkadaşları, duygularını gözyaşlarıyla ifade etti. Esma Duman isimli öğretmen, Gülhan Elmascan'ın Ankara'ya gitmeden önce kendisine çocuk yapmayı düşündüğünü aktardığını ve kendisinin de onu cesaretlendirdiğini anlattı. Duman, şöyle konuştu:

"Giderken, cumartesi toplantının olmadığı için o kadar çok sevinmişti ki "Ben barış eylemine gidebileceğim" diye. Gülerek, o kadar güzel yüzünle, o kadar içten uğurladım ki seni. Tabutu yakıştıramadım sana. Bir de bana söylediğin son sözü utanarak hatırladım. Yılmaz'la çocuk yapmayı düşünüyordunuz. Bunu bana söylemiştin. Ben seni cesaretlendirmiştim. Sen öldün, 3 gündür ben bebeklerimi ağlayarak emzirdim. Çünkü senin umudunu çalmışım gibi geldi. 3 gündür ben de bebeklerim de huzursuz. Senin umudunu ve birçok insanın umudunu yarım bırakanlara lanet olsun."

Terör Saldırısında Eşiyle Birlikte Ölen Öğretmenin Hayali Anne Olmaktı

Terör Saldırısında Eşiyle Birlikte Ölen Öğretmenin Hayali Anne Olmaktı

Kaynak:IHA