"Terör Turizmi De Olumsuz Etkiledi"

"Terör Turizmi De Olumsuz Etkiledi"
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Son yıllarda artan terör bütün insanlığı hedef alırken, birçok ülkede turizm sektöründe durgunluğa neden oldu....

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Son yıllarda artan terör bütün insanlığı hedef alırken, birçok ülkede turizm sektöründe durgunluğa neden oldu. Ayrıca, yurt içinde ve yurt dışında Türkiye aleyhine yapılan operasyonlarda ülkemizin turizm sektörünü olumsuz etkiledi" dedi.

TBMM Genel Kurulunda bütçe görüşmeleri devam ediyor. Bakan Avcı, 2016 yılının uluslararası toplum ve dünyadaki insanlar için insanlık sınavı verildiğini hatırlatarak, uluslararası toplumun iyi bir sınav veremediğini ifade etti. Avcı, "Son yıllarda artan terör, bütün insanlığı hedef alırken, birçok ülkede turizm sektöründe durgunluğa neden oldu. Ayrıca, yurt içinde ve yurt dışında Türkiye aleyhine yapılan operasyonlarda ülkemizin turizm sektörünü olumsuz etkiledi. Son zamanlarda yaşadığımız birçok olay, bu algı operasyonunu derinden derine işletilmekte olduğunu kanıtlıyor. Türkiye 2016 yılında sadece konvansiyonel diyebileceğimiz, terör biçimlerine maruz kalmadı. Devlet kurumları içine sızmış, terör yapılanması olan FETÖ darbe girişimine de tanık olduk. 15 Temmuz'da milletimiz bu menfur darbe girişimi karşısında tarihe geçecek kahramanlık destanına imza attı. Darbe girişimi sonrasında şehirlerde düzenlenen demokrasi şölenleri, aleyhte yürütülen algı operasyonlarının aksine hayatın normalleşmesinin de hem kanıtı hem tetikleyicisi oldu. 2016 turizm sektörü açısında Rusya ile kriz döneminin yaşandığı, bununla beraber sorunun çözümü noktasında kalıcı adımların atıldığı yıl oldu" dedi.

Bakan Avcı, bakanlığın kültürel ekonomi ile turizm i birleştirerek önlemler aldığını söyleyerek, "Ülkemizdeki kültür girişimcileri, kültür endüstrilerini hibe ve kredilerle destekleyerek, hayat kalitesini arttırmayı hedefliyoruz. Türkiye bütün insanlığın yararlanabileceği zengin bir kültürel hafızaya ve birikime sahiptir. Türkiye gastronomi, dağ turizmi, kış turizmi bakımından büyük potansiyele sahip. Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içinde Türkiye'nin sağlık turizm potansiyeli değerlendirmek için çalışmalar yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:IHA