Terzi: Yeni Ekmek Fiyatı Vatandaşa Zulümdür

Terzi: Yeni Ekmek Fiyatı Vatandaşa Zulümdür
Saadet Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Mehmet Terzi, Rize’de ekmeğe yapılan zamma tepki göstererek, zam sonrası yeni ekmek fiyatının vatandaşa zulüm olduğunu söyledi.

Saadet Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Mehmet Terzi, Rize’de uygulanmaya başlanan yeni ekmek fiyatına tepki gösterdi. 

Terzi, yaptığı basın açıklamasında, “Bugüne kadar bu hatadan dönülecektir umuduyla, iyi niyetimizle bekledik. Ama hiçbir değişiklik yapılmadı. 300 gr ekmeğin 1.50 lira olması vatandaşa zulümdür!” dedi.

“Bugün bir fırının ekmek maliyeti, unundan dağıtımına, ortalama 70 ile 80 kuruş arasında değişmektedir. Bunun vatandaşa 1.50 lira olarak yansıtılması reva değildir.” diyen Saadet Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Terzi, geçtiğimiz Ramazan’da Diyanet İşleri Başkanlığı’nın belirttiği fitre miktarına da dikkat çekti.

2017 yılı için 16 TL fitre miktarı verildiğini hatırlatan Terzi şunları ekledi, “Şimdi sizinle basit ama can yakan bir hesap yapalım. Üç çocuklu bir ailenin, fitre miktarına göre günlük yemek masrafı 16x5=80 TL’dir. Bu da ayda 2.400 TL’ye denk gelmektedir. Dikkatinizi çekerim bu yalnızca yemek masrafı. Günümüzde üç çocuklu bir çalışana verilen asgari ücret 1.500 TL civarındadır. Hâl böyleyken ekmeğe yapılan bu haksız zam, insanlara yapılan zulümden başka bir şey değildir!”

img_3783-001.jpg

Çözüm için Halk Ekmek uygulamasına dikkat çeken Terzi, “Bildiğiniz üzere bir süredir Rize’de göstermelik bir Halk Ekmek uygulaması bulunmaktadır. Özel fırınlardan 1 TL’ye alınan ekmekler, bakkal fiyatına Halk Ekmek noktalarından satışa sunulmaktadır. Halk Ekmek uygulamasını tam olarak hayata geçiren şehirlerin tamamında ekmek vatandaşa 1 liranın altında satışa sunulmaktadır. Örneğin, İstanbul’da 300 gr Ekmek 85 kuruş. Rize’de de Halk Ekmek uygulamasını tam manası ile uygulamaya geçirmek gerekir. Belediyemizden ve Valiliğimizden rica ediyoruz. Rize gibi küçük ama güçlü bir şehirde, bunca değeri yetiştirmiş bir şehirde zor olmasa gerek, tez vakitte bir Halk Ekmek Fırını kurulmalıdır.

Unutulmamalıdır ki Rize bir pastacılık, ekmekçilik şehridir. Birçok ekmek ustası bu topraklarda yetişmiştir. Bugün büyükşehirlerdeki ekmek ustalarının birçoğu Rizelidir. Rize’de bir Halk Ekmek Fırını açamamak bizim için, Rize için büyük bir ayıptır. Vatandaşa yapılan bu ekmek zulmünü durdurup onları feraha ulaştırmak için Halk Ekmek uygulamasının tez vakitte düzeltilmesi elzemdir.

Bir kez daha değerli basın mensupları aracılığıyla Sayın Valimize, Sayın Belediye Başkanımıza ve Devlet Erkânına sesleniyoruz; vatandaş Allah’ın size emanetidir. Bu emanete uygulanan zulmü durdurmak da elinizdedir. Halk adına sizden bir an önce Halk Ekmek uygulamasını tam manası ile hayata geçirmenizi rica ediyoruz.” diye ricalarını belirtti.