Testimizde Rizelinin Mertliği Var

Testimizde Rizelinin Mertliği Var
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ''Yapamayacağımız hiçbir şeyi söylemedik ama ne söylediysek, imkanlarımıza göre söyledik ve onu da gerçekleştirdik'' dedi.

Bakan Yazıcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı, Kalkandere ilçesi Rize Caddesi'nde düzenlenen Kalkandere Şaban Cengiz Eğitim Kampüsü ve yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Mevlana Celaleddin Rumi'nin ''Testinin içinde ne varsa dışına o sızar'' sözüne değinerek, ''Bizim testimizin içinde Rizeli'nin mertliği var, cömertliği var, çalışkanlığı var. Bizim testimizin içinde Rize'nin, Karadeniz'in, Türkiye'nin sevdası var'' dedi.

Başbakan Erdoğan öncülüğünde bir ekip olarak, hep birlikte hizmete odaklanarak, gece gündüz demeden yollarına devam ederken, hizmet üretirken hep bu anlayışla koştuklarını ifade eden Bakan Yazıcı,hayati-yazici.20121112194702.jpg ''Türkiye'yi 10 yıl kadar önce, bugünkü değişimin miladı olan 3 Kasım 2002'de aldık, bugüne getirdik. Her alanda muazzam bir değişimin önünü açtık. Rize'nin ticaretine baktığımız zaman, 2002 yılında 89 milyon dolar ihracat yapılırken, 2011 yılında 389 milyon dolar oldu. 2012 yılının ilk 9 ayında 282 milyon dolara ulaşmışız. İşte fark bu. İnşallah sizin desteğinizle sizden aldığımız güçle yolumuza devam edeceğiz'' diye konuştu.

Hiçbir zaman insanları yanıltmadıklarını vurgulayan Bakan Yazıcı, ''Yapamayacağımız hiçbir şeyi söylemedik ama ne söylediysek, imkanlarımıza göre söyledik ve onu da gerçekleştirdik. Bu yaptıklarımız arasındaki fark ve yaptıklarımızın temelinde yatan en önemli faktörler bunlardır'' dedi.