TFF'nin kararı ile Gökhan'ın Çaykur Rize ile Gönlü Olmadı

TFF'nin kararı ile Gökhan'ın Çaykur Rize ile Gönlü Olmadı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Çaykur Rizespor ve Gökhan Gönül arasındaki uyuşmazlıkta Gökhan Gönül’ü haksız bularak, Gönül’ün başvurusunu reddetti.

Çaykur Rizespor, Süper Lig’de yer aldığı 2021-2022 sezonunda Gökhan Gönül’ü transfer etmiş ve Gönül ile 2 yıllık sözleşme imzalamıştı. Gökhan Gönül ile yapılan sözleşmede 'Takımın ilk 7 içerisinde ligi tamamlaması durumunda bonus olarak 1 milyon 500 Bin TL' maddesi yer aldı. Çaykur Rizespor o sezon küme düşünce sonraki sezon TFF 1. Lig’de mücadele etmiş ve 2. olarak Süper Lig’e yükseldi. Gökhan Gönül de sözleşmedeki maddede mücadele edilen lig belirtilmediğinden Çaykur Rizespor Kulübünden bonus alacağı olduğunu savundu ve TFF'ye şikayette bulundu.

TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK), Gökhan Gönül'ün şikayetini kısmen kabul etti. Kurul, Rize Spor Futbol Yatırımları San. ve Tic. A.Ş.'nin itirazını da kısmen kabul ederek, davanın ikili yargılama sistemi gereğince UÇK'ya gönderilmesine karar verdi. Birleştirilen davada ise UÇK kararında usule ve esasa aykırı bir yön bulunmadığına karar verildi ve davacı futbolcu Gökhan Gönül'ün başvurusu reddedilerek, UÇK kararı onandı.

TFF’den yapılan açıklamada Tahkim Kurulunun bugünkü toplantısında gündemdeki dosyaların incelendiği belirtilerek, Çaykur Rizespor ile Gökhan Gönül arasındaki uyuşmazlıkta alınan karar şu şekilde duyuruldu: “Rize Spor Futbol Yatırımları San. ve Tic. A.Ş. ile futbolcu Gökhan Gönül aralarındaki uyuşmazlığa ilişkin Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun 16.11.2023 tarih ve E.2023/253 (Birleştirilen E.2023/362) - K.2023/376 sayılı kararına karşı itirazları incelendi. Yapılan müzakere neticesinde;

- Asıl dava yönünden davalı Rize Spor Futbol Yatırımları San. ve Tic. A.Ş.’nin itirazının kısmen kabulü ile kararın bu kısmının kaldırılmasına, ayrıntısı gerekçeli kararda açıklanacağı üzere dosyanın ikili yargılama sistemi gereğince UÇK'ya gönderilmesine, oybirliği ile,

- Birleştirilen (E.2023/362 sayılı) dava yönünden Uyuşmazlık Çözüm Kurulu kararında usule ve esasa aykırı bir yön bulunmadığı anlaşıldığından, davacı futbolcu Gökhan Gönül’ün başvurusunun reddi ile kararın onanmasına, oybirliği ile karar verilmiştir.”

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
5 Yorum