TGB Rize 23 Nisan'ı Kutladı 19 Mayıs İçin Davette Bulundu

TGB Rize 23 Nisan'ı Kutladı 19 Mayıs İçin Davette Bulundu
Türkiye Gençlik Birliği Rize Şubesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı için gençlik yürüyüşüne davette bulundu.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Rize Şubesi mensupları, Rize Şube Yöneticisi Zeynep Kul başkanlığında Rize Valiliği miting alanında bir araya gelerek  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla İstanbul'da düzenlenecek gençlik yürüyüşüne davette bulundu.

TGB Rize Şube Yöneticisi Zeynep Kul, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak başladığı açıklamasında, "23 Nisan 1920, Cumhuriyet devrimimizin tarihidir. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde saltanat yıkılmış ve egemenlik kayıtsız şartsız Türk Milletine armağan edilmiştir. Büyük önderimizin de vurguladığı gibi Cumhuriyet 23 Nisan’da kurulmuş, 29 Ekim 1923’te ilan edilmiştir. 99 yıl önce millet meclisimizin kuruluşyla Türk Milleti ve Türk Ordusu birleşmiş, emperyalizmin üzerine korkusuzca yürümüştür. Millet Meclisi, Kurtuluş Savaşımızı başarıya ulaştıran yegane formüldür. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yanan İstiklal Ateşi, 23 Nisan 1920’de tüm yurda yayılmıştır. 100 yıl sonra o ateş yine ülkemizin dört bir yanında yanmakta ve giderek büyümektedir." dedi.

tgb-rize-23-nisani-kutladi-19-mayis-icin-davette-bulundu-(6).jpg

100 yıl önce bütün zorlu koşullara rağmen emperyalizme karşı galip gelen fedakar, kahraman ve cesur Türk Milleti'nin bugün de bütün tehditlere ve saldırılara rağmen galip geleceğini kaydeden Kul, 19 Mayıs'ın 100. yılında İstanbul'da gençlik yürüyüşü ve şöleni düzenleyeceklerini belirterek tüm gençlere bunun için davette bulundu ve "Ülkemiz, üretimsizlik illetinin getirdiği ekonomik sancılarla boğuşmakta ve Mehmetçiğimi,z Amerikan emperyalizminin taşeronu PKK’ya karşı cephede çetin bir mücadeleyi sürdürmektedir. Emperyalist merkezlerin, birlik ve beraberliğimizi hedef alan söylemleri ve fiili saldırıları her geçen gün giderek devam etmektedir. Zorlukları ve güçlükleri birlikte göğüsleyeceğimiz bir döneme girmekteyiz. Türkiye, emperyalizme karşı zaferler kazandıkça Atatürk'ü keşfetmekte, Atatürk'ü keşfettikçe de birleşmektedir. Bu sancıların ve güçlüklerin içerisinden ancak Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimci ilkeleri ve programıyla çıkabiliriz. Bizlerin geleceğini güvence altına alacak, Türk Milletini refaha, huzura kavuşturacak ve birliğimizi sağlayacak program budur. Mustafa Kemal Atatürk bugün ülkemizin en büyük ortak değeridir. O'nun açtığı yolda ve gösterdiği hedefte birleşmek Türk gençliğinin en büyük görevidir. Büyük dirilişimizin 100. yılında Türk gençliğinin yine aynı azim ve kararda olduğunu bütün cihana göstermek görevimizdir. Türk gençliği olarak milletimizin en geniş kesimleriyle bu işbirliği oluşturmak ve büyütmek için görev başındayız. Türkiye Gençlik Birliği olarak tarihimizden, kahramanlarımızdan ve milletimizden aldığımız güç ve kuvvetle 19 Mayıs'ın 100. yılında İstanbul'da büyük bir gençlik yürüyüşü ve gençlik şöleni düzenleyeceğiz. Bütün halkımızı bu birliği büyütmek ve güçlendirmek için 19 Mayıs'ın 100. Yılında Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ile yürümeye davet ediyoruz. 100. yılıdna yendien zaferlere el ele ve omuz omuza yürüyeceğiz." şeklinde konuştu.

tgb-rize-23-nisani-kutladi-19-mayis-icin-davette-bulundu-(7).jpgtgb-rize-23-nisani-kutladi-19-mayis-icin-davette-bulundu-(2).jpg