TGK Rize: Basın Özgürlüğü Sansürüne Hayır

TGK Rize: Basın Özgürlüğü Sansürüne Hayır
Türkiye Gençlik Konseyi, olay53.com'un yayınlarının İnternet Erişim Sağlayıcı Birliği'nce durdurulmasını, gerçeklerin üzerinin örtülmeye çalışılmasının sansürün yeni bir örneği olarak değerlendirdi.

Türkiye Gençlik Konseyi Rize İl Başkanı Abdulkerim Bakır, olay53.com haber portalımızın Çaykur Genel Müdürü'nün şikayetiyle mahkeme kararıyla yayınlarının durdurulmasını gerçeklerin üzerinin örtülmeye çalışılmasının sansürün yeni bir örneği olarak değerlendirdi.

Türkiye Gençlik Konseyi Rize İl Başkanı Abdulkerim Bakır,Çaykur’daki olayları aktaran yerel haber sitesi olay53.com’un mahkeme kararıyla kapattırılarak gerçeklerin üzerinin örtülmeye çalışılmasının sansürün yeni bir örneği olduğunu söyleyerek tepkisini gösterdi.

Bakır, yaptığı açıklamada, “Yeni Türkiye’den bahsettiğimiz şu günlerde, Sayın Cumhurbaşkanımızın memleketinde gerçekleri yazdığı için bir haber sitesinin kapatılması, halkın bilgi edinme hakkına indirilmiş yeni bir darbedir. Bu tür bir davranış Yeni Türkiye’nin gerekleriyle örtüşmediği gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın memleketinde yapılan büyük bir ayıptır” dedi.

Bakır, “Yeni Türkiye’nin, demokrasinin ve özgürlüklerin artırıldığı bir ortam olması gerekirken, Rize’de özgür basına yapılan bu sansürleme ve susturma çalışması kabul edilir bir durum değildir. Türkiye Gençlik Konseyi Rize Şubesi olarak özgür basına karşı yürütülen bütün bu susturma operasyonlarının karşısında olduğumuzu açıkça deklare ediyoruz.” şeklinde konuştu.