THK Rize Şubesi, ‘Kurban Derisi’ Toplamaya Hazır

THK Rize Şubesi, ‘Kurban Derisi’ Toplamaya Hazır
Türk Hava Kurumu (THK) Rize Şube Başkanı Mehmet Demir, "Milletimizin kurban derilerini makbuz karşılığında gönül rahatlığıyla teslim edeceği millet menfaatine en yararlı, en ciddi ve en hayırlı kurum THK'dır" dedi

THK Rize Şubesi, bu yıl ana faaliyetleri için hayati öneme sahip olan ‘kurban derisi’ toplamaya hazırlanıyor. THK Rize Şubesinden yapılan açıklamada, toplanan kurban derilerinden elde edilen gelirin havacılık faaliyetlerinin sürdürülmesinde kullanılacağını belirterek, "Gençlerimize istikbalin mesleği olan havacılığı sevdirmek, onlara yeni ufuklar açmak, Türkiye’nin kalkınmasına destek vermek için çabalıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Kurban derilerinizi makbuz karşılığında teslim edin"

Halkı İslami vecibe gereği kestikleri kurbanların derilerini kime verdiklerine çok dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyaran THK Rize Şube Başkanı Mehmet Demir, "Milletimizin kurban derilerini makbuz karşılığında gönül rahatlığıyla teslim edeceği millet menfaatine en yararlı, en ciddi ve en hayırlı kurum THK'dır" dedi.

Şube Başkanı Mehmet Demir, Türkiye'de kesilen kurbanların derilerinin ekonomik değerinin önemli bir yekûn tuttuğunu belirterek, sıcak hava nedeniyle tuzlanmayan derilerin 1-2 saat içinde zayi olduğunu ifade etti.

Demir, şunları kaydetti: "Kurban derilerinin toplanması ve hiçbir zarar görmeden ekonomiye kazandırılması için her sene olduğu gibi bu yıl da, binlerce THK gönüllüsü vatandaşımızla çalışmalarımızı titizlikle sürdüreceğiz. Basın yayın organlarından her yıl büyük miktarlarda kurban derisinin hatalı toplama ve saklamadan dolayı ziyan olduğunu duyuyoruz, okuyoruz. Kurumumuzun bu işte ciddi tecrübesi var. Kurban derilerin toplanıp usulüne uygun işlenmesi ve tabakhanelere ulaştırılması için hazırlıklarımızı tamamladık."

"Türk Hava Kurumu, kurban derilerinin bağışlanacağı en doğru adrestir"

"Kurban derilerini kime bağışladığımız önemlidir" diyen Demir, 93 yıldır tüm çocuklarımıza ve gençlerimize havacılık eğitimi veren, memleketimizin gelişmesi için çaba sarf eden, üstelik bu faaliyetleri yalnızca halkımızın bağışlarıyla gerçekleştiren Türk Hava Kurumu, kurban derilerinin bağışlanacağı en doğru adrestir" açıklamasında bulundu.

Türk Hava Kurumuna yapılan kurban derisi bağışlarının, fitre ve zekâtlarla birlikte kurumun yegâne mali kaynağı olduğunu belirten Demir, şöyle devam etti: "Bu bağışlar sayesinde her yıl on binlerce gencimize model uçak, paraşüt, yamaç paraşütü, planör, yelken kanat gibi sportif havacılık alanlarında ücretsiz kurslar veriyor, orman yangın riski yüksek bölgelerimiz Ege ve Akdeniz’de uçaklarımızla her yaz yangınları söndürüyoruz. Ambulans helikopterlerimizle yurdumuzun en ücra köşelerinden hasta ve yaralılarımızı hastanelere taşıyoruz. 2011’de kurduğumuz THK Üniversitesi ile havacılık sektörüne nitelikli insan yetiştiriyoruz."