THM Sanatçısı İTÜ'de öğretim görevlisi oldu

THM Sanatçısı İTÜ'de öğretim görevlisi oldu
THM sanatçılarından Sevcan Orhan, İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı’nda öğretim görevlisi oldu.

Türk Halk Müziğinin sevilen isimlerinden sanatçı Sevcan Orhan, İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı’nda üslup ve repertuar dersleri vermeye başladı. Kendisi de İTÜ Devlet Konservatuarı mezunu olan sanatçı, mezun olduğu okula öğretim görevlisi olarak dönmenin de mutluluğunu yaşıyor.

ÇIKIŞI “ADI AŞK” İLE YAKALADI

TRT’de sunduğu “Tatlı Dile Güler Yüze” adlı programla Türk halkına müzik ziyafeti çeken Sanatçı, 2009 yılında piyasaya çıkan son albümü “Adı Aşk” ile yakaladığı çıkışı, repertuar çalışmalarını yaptığı yeni albümüyle de yakalamayı hedefliyor.

“HOCALARIMDAN ÖĞRENDİKLERİMİ GENÇLERE AKTARACAĞIM”

İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı’nın değerli hocalarından aldığı eğitimi, yeni yetişen gençlere taşıyabilmek için üniversiteden gelen bu teklifi kabul ettiğini söyleyen sanatçı, “Böyle güzel ve anlamlı bir göreve getirildiğim için çok mutluyum. Umarım hocalarımdan aldığım eğitimi hakkıyla yeni yetişen gençlere aktarabilirim” dedi.

TRT’de de geçtiğimiz dönemde THM programı yapan sanatçı, albüm çalışmaları dolayısıyla programına bir süreliğine ara vermişti. Mayıs ayı içerisinde tekrar televizyonda program yapma hazırlıkları içerisinde olan sanatçı, 2010 yaz başında yeni albümüyle sevenlerinin karşısına çıkacağını ifade etti.