THY Genel Müdürü Kotil: “En Büyük Havayolu Olmak İstiyoruz”

THY Genel Müdürü Kotil: “En Büyük Havayolu Olmak İstiyoruz”
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, İstanbul'un yolcu sayısı bakımından Paris'i ve Frankfurt'u geçtiğini söyledi.

Ortalama yüzde 17 büyüdüklerini anlatan Kotil, en çok yurtdışı noktaya uçtuklarını ifade ederek, dünyanın en büyük havayolu olmak istediklerini kaydetti.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, İzmir Ticaret Odası'nın (İTO) konuğu oldu. İTO'nun meclis toplantısında İzmirli patronlara seslenen Kotil, Endonezya'nın dünyada süper güç haline geldiğini anlatarak, "Pekin, Çin ekonomisinin büyüklüğünden dolayı dünyada en çok yolcu alan havaalanı. Ondan sonra Cakarta geliyor. Endonezya dünyadaki süper güçlerden biri haline geliyor. Biz bu listede İstanbul'u 4. yazdık ama İstanbul, Dubai ile yarışıyor" dedi.

"İSTANBUL PARİS'İ, FRANKFURT'U GEÇTİ"

Bu yıl İstanbul'a 90 milyon yolcu geldiğini anlatan THY Genel Müdürü Kotil, "İstanbul, Paris'i, Frankfurt'u geçti. İzmir de inşallah öyle olur. Londra'dan sonra Avrupa'da en çok yolcu alan şehir İstanbul. Bu sayının 200 milyonu geçmesini bekliyoruz" diye konuştu.

"EN BÜYÜK OLMAK İSTİYORUZ"

Almanya'da toplam yolcu sayısının 200 milyon olduğunu ifade eden Kotil, Türkiye'nin yolcu sayısının 131 milyon olduğunu, yurtdışından gelen yolcu sayısının 23 milyondan 83 milyona çıktığını söyledi.

Ortalama yüzde 17 büyüyerek çok hızlı yol aldıklarını dile getiren Kotil, "Dış hat yolcularında 7. ciroda 13. en büyük havayoluyuz. En çok ülkeye ve en çok yurtdışı noktaya uçuyoruz, herkesten çok şehre uçuyoruz. Herkesten çok uçarsanız zarar etme ihtimaliniz var. Afrika'da 42 noktaya uçuyoruz. Çünkü biz THY olarak dünyanın en büyük havayolu olmak istiyoruz" dedi.

Thy Genel Müdürü Kotil: “En Büyük Havayolu Olmak İstiyoruz”

Thy Genel Müdürü Kotil: “En Büyük Havayolu Olmak İstiyoruz”