THY'nin Yeni Genel Müdürü Bilal Ekşi

THY'nin Yeni Genel Müdürü Bilal Ekşi
THY Genel Müdürü Rizeli Doç. Dr. Temel Kotil'in görevinden ayrılması sonucu boşalan THY Genel Müdürlük koltuğuna bir başka Rizeli isim Bilal Ekşi getirildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Rize İkizdereli Bilal Ekşi, THY Genel Müdürü oldu. Ekşi, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden istifasını Bakanlığa verdi ve akabinde THY Genel Müdürü Rizeli Doç. Dr. Temel Kotil'in görevinden ayrılması sonucu bu göreve getirildi.

İşte THY'nin açıklaması;

Ortaklığımız Genel Müdürü Sayın Doç. Dr. Temel Kotil'in, 21.10.2016 tarihinde Genel Müdürlük görevinden emekli olması nedeni ile münhal bulunan Genel Müdürlük görevine Sayın Bilal Ekşi'nin istihdam edilerek atanmasına karar verilmiştir.

Sayın Doç. Dr. Temel Kotil'in 21.10.2016 tarihinde Yönetim Kurulu Üyeliği ve  Başkan Vekilliği görevinden istifa etmesi sebebiyle, münhal bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine; Ana Sözleşmenin 10. Maddesi gereğince ilk Genel Kurul toplantısında onaya sunulmak üzere, Sayın Bilal Ekşi'nin atanmasına karar verilmiştir.

Aynı zamanda Ortaklığımıza Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanan Sayın Bilal Ekşi'nin, Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak atanmasına karar verilmiştir.

Sayın Doç. Dr. Temel Kotil'in 21.10.2016 tarihinde İcra Komitesi üyeliği ve Başkan Vekilliği görevinden istifa etmesi sebebiyle, münhal bulunan İcra Komitesi üyeliğine Sayın Bilal Ekşi'nin atanmasına karar verilmiştir.

Ortaklığımıza İcra Komitesi üyesi olarak atanan Sayın Bilal Ekşi'nin İcra Komitesi Başkan Vekili olarak atanmasına karar verilmiştir.

bilal-eksi-kimdir-002.jpg

BİLAL EKŞİ KİMDİR? 

1968 yılı Rize'nin İkizdere ilçesi doğumlu olan Sayın Bilal Ekşi, Lisans Eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünden 1989 yılında mezun oldu.

İş hayatına Devlet Demiryollarında Elektronik ve Haberleşme Mühendisi olarak başlayan Sayın Bilal Ekşi, daha sonra İstanbul Ulaşım AŞ’de Atölye Müdürlüğü görevine getirilerek, Metro ve Tramvay araçlarının alım projesi ile Metro Atölyesinin kurulum projeleri yürüterek önemli ulaşım projelerinin hayata geçirilmesinde etkin rol oynadı.

2003 yılında Türk Hava Yolları A.O.’da Revizyon Atölyeleri Başkanlığı’na getirilen Sayın Bilal Ekşi, uçak motoru, iniş takımları ve tüm komponentlerinin bakımlarını yapan bir organizasyona liderlik etti. Başarılı çalışmaları nedeniyle iki yıl sonra THY A.O 'da Yer İşletmeden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanan Sayın EKŞİ, özellikle zamanında kalkış performansının iyileştirilmesine yönelik önemli çalışmalarda bulundu.

2008- 2009 yılları arasında THY Teknik A.Ş 'de üretimden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı, 2009- 2010 yıllarında Kıbrıs Türk Havayollarının yeniden yapılandırılması projesi kapsamında KTHY Genel Müdürlüğü, 2010- 2011 döneminde, THY Teknik ve Amerikan Motor üretici Pratt Whitney’in ortak kuruluşu “Turkish Engine Center”da Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunan Sayın Bilal Ekşi, 2011 yılının Nisan ayında atandığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü görevini halen sürdürmektedir.

İŞTE EKŞİ'NİN VEDA MESAJI:

Sevgili Mesai Arkadaşlarım,

2011 yılından beri sizlerle büyük bir iştiyakla paylaştığım Genel Müdürlük görevime bu gün itibariyle veda ediyorum.

Bu süre zarfında Genel Müdürlüğümüzün kurumsallaşmasında önemli adımlar attık. Personel sayımız ile birlikte yetkinliğimizi de artırdık. Sektörümüz ile daha paylaşımcı bir yönetim tarzını benimsedik. Genel Müdürlüğümüzdeki kalite ve öneri sistemlerini hayata geçirdik. Kurum içi işleyişi büyük oranda elektronik altyapıya, otomasyona geçirdik. İlk defa bir sivil uçağa tip sertifikası verdik. Denetim etkinliğimiz ile uçuş emniyetinde SAFA göstergesinde 4 yıldır AB ülkelerinden daha iyi noktaya geldik. Uluslararası sivil alanında daha etkin roller aldık. Bir çok arkadaşımız uluslararası kuruluşlarda yönetim kadrolarında görev aldı. Uluslararası ICAO denetçilerimiz oldu. İstanbul’da bölgesel eğitim merkezi inaşatına başlandı. Eğitimcilerimizi yetiştirerek kültür coğrafyamızdaki ülkelere eğitim vermeye başladık. Tüm bu çabalarımızı en son 172 ülkeden 156’sının oyunu alarak ICAO Konsey üyesi seçilerek taçlandırdık.

Bu başarılar sizin eserinizdir. Kendiniz ile ne kadar gurur duysanız azdır.

Sevgili Arkadaşlarım;

Başarı daha büyük başarıya koşmayı insanın sırtına yükler. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü olarak bayrağı devralacak arkadaşımın sizler ile çok daha iyi noktalara gideceğinizden şüphem yoktur. Ekip ruhu ile birbirini severek, etik kurallara bağlı ve başaracığım duygusu ile sizlerin “Avrupa’da ilk 5 sivil havacılık kurumundan biri olacağız” hedefimizi yakalayacağınızdan şüphem yoktur.

Sevgili Arkadaşlarım,

Sizlerden ayrılırken yine havacılık sektöründe sizlerle beraber çalışacağım. Ama bu sefer denetleyen değil denetlenen tarafında. Bulunduğum yeni görevimde de sivil havacılığımıza hizmet vermeyi sürdüreceğim.

Bizleri bu görevlere layık gören Sn. Cumhurbaşkanımıza, Sn. Başbakanımıza ve Sn. Bakanlarımıza saygılarımı arz ederim.

Hakkınızı helal edin.

Rabbim mahçup etmesin ve hayırlı işler yapmayı nasip etsin.