Ticaret Ve Hizmet Sektörlerinde Ciro Yüzde 19,1 Arttı

Ticaret Ve Hizmet Sektörlerinde Ciro Yüzde 19,1 Arttı
Takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet ciro endeksi 2017 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 19,1...

Takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet ciro endeksi 2017 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 19,1 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılı üçüncü çeyrek ticaret ve hizmet endekslerini açıkladı. Buna göre, takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet ciro endeksi 2017 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 19,1 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ciro endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,8 arttı.

TİCARET VE HİZMET SEKTÖRLERİNDE İSTİHDAM YÜZDE 0,5 ARTTI

Takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet istihdam endeksi 2017 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 0,5 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,5 arttı.

TİCARET VE HİZMET SEKTÖRLERİNDE ÇALIŞILAN SAAT YÜZDE 0,7 AZALDI

Takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet çalışılan saat endeksi 2017 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 0,7 azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış çalışılan saat endeksi bir önceki çeyreğe göre aynı seviyede kaldı.

TİCARET VE HİZMET SEKTÖRLERİNDE BRÜT ÜCRET - MAAŞ YÜZDE 9,9 ARTTI

Takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet brüt ücret-maaş endeksi 2017 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 9,9 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış brüt ücret-maaş endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,2 arttı.

Kaynak:IHA