Tika Sırbistan’da Çocuk Yurdunu Yeniledi

Tika Sırbistan’da Çocuk Yurdunu Yeniledi
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da çocuklara yönelik bakım ve barınma hizmeti veren Dragan...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da çocuklara yönelik bakım ve barınma hizmeti veren Dragan Filipoviç-JUSA Yurdu'nu yeniledi.

TİKA tarafından tadilat desteği verilen Dragan Filipoviç-JUSA Yurdu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılımlarıyla açıldı. 2 kattan oluşan yurt, 3-7 ile 9-15 yaş arası birinci ve ikinci seviyeden bakım desteğine muhtaç, ebeveynleri olmayan ve sağlık açısından ihmal edilmiş çocuklara ev sahipliği yapıyor. TİKA, yurtta kalan öğrencilerin uygun şartlarda barınma hizmeti alabilmesi için, yurtta tadilat çalışmaları yürüttü ve gerekli mobilya ile donanım desteğini sağladı. Çocuklar, yeniden düzenlenen çocuk parkı ve içerisindeki çeşitli tadilatlarla huzur ve güvenle yaşayabileceği bir yurda kavuştu.

SIRBİSTAN'DA TİKA FAALİYETLERİ

TİKA Belgrad Proje Koordinasyon Ofisi (PKO), 26 Ekim 2009 tarihinde Sırbistan'da resmen faaliyetlerine başladı. Belgrad PKO, 2010 Kasım ayından bu yana kendi binasında hizmet veriyor. Kısa sürede gerçekleştirdiği ve Sırbistan geneline yayılan projeleri sayesinde Türkiye'nin ve TİKA'nın tanıtımına önemli katkılarda bulunuyor. Bugüne kadar 223 proje hayata geçirilirken, bu projelerin yüzde 35'i eğitim altyapılarının iyileştirilmesi, yüzde 5'i tarım ve hayvancılık, yüzde 16'sı sağlık altyapısı kapasitesi geliştirilmesi ve yüzde 14'ü restorasyon projelerinden oluşuyor. Bu çerçevede sosyal, ekonomik ve kültürel alanda yapılan tüm çalışmalar ile birlikte toplumlar arasında kalıcı barışın ve birlikte kalkınmanın sağlanması hedefleniyor.

Tika Sırbistan’da Çocuk Yurdunu Yeniledi

Tika Sırbistan’da Çocuk Yurdunu Yeniledi

Kaynak:IHA