Timya Vadisi Orta Camii’yi Cumhurbaşkanı Erdoğan İbadete Açacak

Timya Vadisi Orta Camii’yi Cumhurbaşkanı Erdoğan İbadete Açacak
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Timya Vadisi Orta Caminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ibadete açılacağını açıkladı.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Yeniköy Mahallesi Timya Vadisi olarak adlandırılan mevkide yapımı devam eden Timya Vadisi Orta Camii’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mart seçimleri öncesinde Rize’ye gerçekleştirileceği ziyarette yapılması planlanan toplu açılış töreniyle ibadete açılacağını söyledi.

Başkan Kasap, başkan yardımcılarıyla birlikte Timya Vadisi Orta Camii inşaat alanında yaptığı incelemede karayolları ağı kapsamına alınan, Menderes Bulvarı ve Güney Çevre Yolu ile Dosma kavşağını birbirine bağlayacak olan Bulvar Projesinin gerçekleştirilmesi için Yeniköy Mahallesi Timya Vadisi’ne taşınan Orta Caminin ibadet için gün saydığını kaydederek, “Orta Camimiz aslına uygun olarak buraya taşınmış ve inşa edilmiştir. İnşaatında sonuna yaklaşılan camimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek olan toplu açılış törenine hazır olup, en kısa sürede de ibadete açılacaktır” dedi.

Öte yandan Timya Vadisi Orta Camiinde elektrik tesisatı olarak avizelerin, duvar apliklerinin, alttan ısıtma tesisat başlıklarının, klima elektrik tesisatının ve müezzin mahfili sistem mikrofon tesisatının tamamlandığı bildirilerek, dış cephede Bayburt taşından yapılan köşebentlerin (baba) yapımının devam ettiği belirtildi.

timya-vadisi-orta-camii’yi-cumhurbaskani-erdogan-ibadete-acacak-(12).jpgtimya-vadisi-orta-camii’yi-cumhurbaskani-erdogan-ibadete-acacak-(13).jpgtimya-vadisi-orta-camii’yi-cumhurbaskani-erdogan-ibadete-acacak-(10).jpgtimya-vadisi-orta-camii’yi-cumhurbaskani-erdogan-ibadete-acacak-(2).jpgtimya-vadisi-orta-camii’yi-cumhurbaskani-erdogan-ibadete-acacak-(7).jpgtimya-vadisi-orta-camii’yi-cumhurbaskani-erdogan-ibadete-acacak-(4).jpg

timya-vadisi-orta-camii’yi-cumhurbaskani-erdogan-ibadete-acacak-(6).jpgtimya-vadisi-orta-camii’yi-cumhurbaskani-erdogan-ibadete-acacak-(9).jpgtimya-vadisi-orta-camii’yi-cumhurbaskani-erdogan-ibadete-acacak-(3).jpgtimya-vadisi-orta-camii’yi-cumhurbaskani-erdogan-ibadete-acacak-(14).jpgtimya-vadisi-orta-camii’yi-cumhurbaskani-erdogan-ibadete-acacak-(8).jpgtimya-vadisi-orta-camii’yi-cumhurbaskani-erdogan-ibadete-acacak-(1).jpg